Chuyển đến nội dung
Thứ 5, ngày 15/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Top Thai Hotel Goes for Green Veggie Growth

Top Thai Hotel Goes for Green Veggie Growth

Cập nhật: 11/02/2009

Chaophya Park Hotel Bangkok has unveiled its secret garden, “Park Organic Veggies”The green scheme was initiated in 2008 utilising vacant land, near the hotel’s 247 yd. Golf Driving Range, for a more innovative purpose. Here, vegetables are grown without the aide of chemical fertilisers, herbicides or pesticides. The patch is, as its name suggests, wholly organic. A number of hydroponic items are also being grown under carefully controlled conditions, using only natural rainwater and sunlight. Located in the 9.8 rai (4 acre) land that makes up the Chaophya Park Hotel’s spacious grounds , the leafy garden also houses a mushroom nursery surrounded by herbaceous shrubs of Chinese kale, celery, cucumber, lettuce, spinach and many other greens and herbs. A substantial portion of this top quality produce is transferred to the hotel kitchens ready to be proudly served in various outlets throughout the hotel while a selection will be elegantly packaged under the Park Organic Veggies own label. Plans are in hand to produce a wide range of food and meat produce and also sauces, under the same brand. Said General Manager Andrew Wood “We’re saving approximately US$ 12,000 per annum and the skies’ the limit. The cross exposure of the hotel name and then to establishing this as a quality brand is virtually priceless.” “It is early days yet. We have a team of 600 looking after the hotel and we draw down the manpower for our garden project, from this pool. For instance the hotel already employs 12 gardeners. Eventually we see this as a separate business, employing scores of people.” “The challenge has been acceptance by my team that no matter how small a contribution we can make to a global effort, if we all make a start then collectively it WILL make a huge difference to the way people behave towards the planet, its people and its resources.” “We introduce a 32 page booklet on Tips for Sustainable Tourism to all guest rooms to our our two Bangkok hotels (402 rooms + 60 rooms) and to our 5 hotels in Koh Samui, with tips on responsible tourism and the 4R's : reduce; reuse; recycle; replace. It has been reprinted 2 times already with the help of sponsorships from the Tourism Authority of Thailand (TAT)” “People have choices and one of them is to stay in hotels that care about our children's future and the planet. We are responsible… and WE CARE. ""We hope that this scheme gets replicated both locally and regionally and with help of publications such as VISION on Sustainable Tourism - internationally too. The hotel is a member of Green Green World, which is a green website for customers to search on-line for Eco friendly hotels and tourism companies. We are receiving many inquires this way. We are also receiving interest from Assumption University, or local University here in Bangkok, who we work very closely with."Chaophya Park Hotel is a member of the Thai Hotel Association’s Green Leaf programme and was the recent recipient of the Environmentally Friendly Hotel award from the Minister of Tourism.

TITC
Từ khóa:

Tin liên quan

Cao Bằng: Bảo tồn làng nghề truyền thống gắn với phát triển sinh kế bền vững

Với mục tiêu bảo tồn di sản văn hóa và tạo sinh kế bền vững cho cộng đồng địa phương, Ban Quản lý Công viên địa chất (CVĐC) Non nước Cao Bằng đã và đang tích cực đồng hành, hỗ trợ người dân làng giấy bản Dìa Trên, xã Phúc

Du lịch Quảng Bình – Quảng Trị: Chân trời mới cho một điểm đến đa sắc

hi hai tỉnh Quảng Bình và Quảng Trị sáp nhập, liệu một trung tâm du lịch mới, với bản sắc mạnh mẽ và sản phẩm đa dạng có thể hình thành và phát triển bền vững? Các chuyên gia cho rằng, nếu được hoạch định và triển khai bài bản,

Cột cờ A Pa Chải – điểm nhấn du lịch ở Mường Nhé

Bàn giải pháp xây dựng thị trường carbon tại Việt Nam

Du lịch bằng tàu hỏa: Trải nghiệm “chậm mà chất”

Xem tiếp

Tin nổi bật

Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam năm 2025: Chung tay vì biển đảo quê hương

Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025: Sống hài hòa với thiên nhiên và phát triển bền vững

Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79036174

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC