Chuyển đến nội dung
Thứ 2, ngày 19/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Sustainable Tourism
  • /
  • Students use seafood waste to grow safe vegetables

Students use seafood waste to grow safe vegetables

Cập nhật: 15/03/2017

Two students in Can Tho City are using waste from seafood processing factories to create microbiological sludge to grow safe vegetables and ornamental flowers.

Nguyen Huu Huy Hao, a third year student of the Can Tho Economics & Polytechnic College, and Phan Hong Muc, a third year student of the Can Tho University of Technology, defeated another 200 projects in the Mekong Delta to win the first prize at the ‘Y tuong khoi nghiep’ (Ideas for startups) competition initiated by the SIMVA Project.Hao and Muc were the representatives for the Mekong Delta at the national competition on innovative entrepreneurial ideas launched by the Vietnam Student Association’s central committee. The final round of the competition will be held in Hanoi in March 2017.

Vietnam is losing big resources as it cannot take full advantage of the waste produced by seafood processing factories. If their idea of re-using the waste is realistic, this will not only help create a new good source of fertilizer for plants, but also help mitigate the impact on the environment.

Hao said he had seen increasingly serious pollution caused by waste from seafood processing factories in Ca Mau and Bac Lieu. In early 2016, when implementing experiments on treating waste water with the teachers at the college, he found that the waste sludge after water treatment was left unused. The waste sludge contains many organic matters and does not contain chemicals or heavy metals. According to Hao, activated sludge after sedimentation contains many good organic substances which can be used together with other substances to grow orchids and vegetables. Muc said that Vietnam is losing big resources as it cannot take full advantage of the waste produced by seafood processing factories. If their idea of re-using the waste is realistic, this will not only help create a new good source of fertilizer for plants, but also help mitigate the impact on the environment. Hao’s and Muc’s microbiological sludge products have been used at many farms in Can Tho City and Mekong Delta’s provinces. Nguyen Van Phong, the owner of a vegetable farm in Can Tho City, is trying the sludge for the new vegetable and tomato varieties imported from the Netherlands. “The plants have been growing very well thanks to high nutrition level,” he said, adding that he plans to use the microbiological sludge for the whole farm. Nguyen Tri Thanh in Cai Rang district, who has been using the sludge for one month, confirmed that the proportion of nitrogen in the soil fertilized with the sludge is three to four times higher than normal, thus helping plants grow well and saving money for fertilizer.

TITC
Từ khóa:

Tin liên quan

Bộ VHTTDL hưởng ứng Tuần lễ quốc gia không thuốc lá 25-31/5

(TITC) – Ngày 14/5, Bộ Văn hóa, Thể thao và Du lịch đã ban hành văn bản số 2134/BVHTTDL-PC về việc tăng cường thực thi hiệu quả Luật Phòng, chống tác hại của thuốc lá (PCTHTL), triển khai Chiến lược quốc gia về PCTHTL và Nghị quyết số 173/2024/QH15 của

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Thị trường tín chỉ carbon đang được kỳ vọng trở thành một trong những công cụ quan trọng giúp Việt Nam hiện thực hóa cam kết phát thải ròng bằng 0 vào năm 2050. Không những thế, thị trường carbon còn giúp doanh nghiệp chuyển đổi xanh. Rừng ngập mặn

Du lịch Đà Nẵng vào mùa cao điểm: Điểm đến văn minh, thân thiện

Điện Biên: Phê duyệt đề cương thành lập Vườn Quốc gia Mường Nhé

Cô Tô phát triển du lịch gắn với bảo vệ môi trường

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bộ VHTTDL hưởng ứng Tuần lễ quốc gia không thuốc lá 25-31/5

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037780

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC