Chuyển đến nội dung
Thứ 3, ngày 03/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Vietnamese cuisine – peace ambassador

Vietnamese cuisine – peace ambassador

Cập nhật: 15/03/2019

The recently-concluded DPRK-USA Summit in Hanoi provided a great opportunity to introduce the image of Vietnam to the world. Vietnamese cuisine was offered to foreign diplomats and reporters as a taste of Vietnamese culture.

Hanoi food is served at the International Media Centre (IMC) during the DPRK-USA Summit in Hanoi (Photo: Thuy Linh/ vov.vn)

Many prominent chefs were asked to prepare food at the International Media Centre (IMC) during the DPRK-USA Summit in Hanoi.

A wide range of European and Asian dishes, including typical food of Hanoi such as ‘Pho Thin’ (Mr. Thin’s noodles served with beef), ‘bun cha’ (noodles and grilled meat), ‘bun thang’ (noodles in chicken broth), ‘xoi Phu Thuong’ (steamed glutinous rice) and ‘banh khuc’(cake made of glutinous rice mixed with gnaphalium leaves), were served. Mr. Nguyen Quoc Hung, who was in charge of the logistics service at the IMC, said: “The menu included a variety of dishes. The reporters were really impressed with the Hanoi cuisine, especially the Hanoi Pho”.

Jung Rina, a reporter with South Korea’s Asia Today newspaper, was in Hanoi to report on the DPRK-USA Summit and had also been in Vietnam in 2017 to cover the APEC 2017 Summit in Da Nang. She speaks Vietnamese fluently, having majored in Vietnamese in school. She said she really enjoyed the Pho and the shrimp paste: “I like beef noodle soup and vermicelli with tofu and shrimp paste. South Koreans are also fond of Pho because it is similar to South Korean soup”.

Proud to serve “bun thang” at an important international event for the first time, chef Doan Van Loi said Ba Am “bun thang” appeared in Hanoi more than 100 years ago: “Bun thang is considered a typical dish of Hanoi. It requires a number of ingredients to make a bowl of bun thang, including shrimp paste, chicken, pork, egg, and herbs”.

Mr. Hoang Nhan Chinh, Head of the Tourism Advisory Board, said: “Each dish has its own story and message which makes foreign visitors want to explore. Food is like an ambassador that promotes the image of Vietnam as well as its local tourism sector”.

Journalist Nguyen Ngoc Anh said: “Vietnamese cuisine is becoming better known in global media. It’s getting easier to find information on how and where to enjoy the delicious food of Hanoi. We should do more to publicize Vietnamese cuisine and culture to the world”.

Thu Hang

TITC
Từ khóa: DPRK-USA Summit, Hanoi food

Tin liên quan

Bộ VHTTDL hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới và Tháng hành động vì môi trường năm 2025

(TITC) – Ngày 28/5, Bộ Văn hóa, Thể thao và Du lịch (VHTTDL) đã có công văn đề nghị các cơ quan, đơn vị thuộc Bộ căn cứ chức năng, nhiệm vụ và điều kiện thực tế, triển khai tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Môi trường thế

Huế: Ra mắt mô hình “Cơ Sở kinh doanh nói không với ma túy”

Chiều 16/5, Ban Chỉ đạo 138 phường Phú Hội, quận Thuận Hóa, TP. Huế tổ chức lễ ra mắt mô hình “Cơ Sở kinh doanh nói không với ma túy” và thành lập “Tổ tự quản không ma túy” tại Phòng trà New DTV (số 102 Lê Lợi, phường Phú

Ba Vì đa dạng sản phẩm, hướng tới du lịch xanh, du lịch chất lượng cao

Lời cảnh báo từ đại dương nhân Ngày Rạn san hô thế giới

Bảo tồn đa dạng sinh học tại Rừng quốc gia Yên Tử

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bộ VHTTDL hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới và Tháng hành động vì môi trường năm 2025

Ba Vì đa dạng sản phẩm, hướng tới du lịch xanh, du lịch chất lượng cao

Vĩnh Long đẩy mạnh phát triển du lịch xanh

Phát triển Công viên địa chất toàn cầu UNESCO Lạng Sơn trở thành mô hình tiêu biểu trong cả nước và khu vực

TP. Huế: Nhặt rác hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới, Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79043169

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC