Chuyển đến nội dung
Thứ 4, ngày 04/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • ‘Tam huu’ – the taste of Tra Que Vegetable Village

‘Tam huu’ – the taste of Tra Que Vegetable Village

Cập nhật: 16/06/2023

The Creator gives each land its own characteristics to identify and also to keep people's hearts. If the Southwest region is famous for spring rolls that are made with shrimp, vegetables, herbs, and rice noodles wrapped in rice paper, ‘tam huu’ dish (three friends spring onion rolls) in Central Viet Nam with a distinctive flavour makes a name for a long-standing and famous vegetable-growing land called the Tra Que Vegetable Village.

Delicious 'tam huu' dish

Seen from above, the Tra Que Vegetable Village in Cam Ha Commune, Hoi An City, Quang Nam Province, looks like a colourful brocade sheet woven from dark and light green patches stretching to the horizon.

From the centre of Hoi An ancient town, about 2km to the northeast, the 300-year-old village is nestled on the Co Co River.

Blessed with the year-round cool climate, along with the love of the profession and the long-term suffering of farmers in Central Viet Nam, Tra Que has become one of the most famous craft villages in Viet Nam.

The village is well-known as the freshest and cleanest herb and vegetable supplier in Hoi An. It is now home to more than 40 kinds of leafy green vegetables cultivated by traditional organic methods under the meticulous hands of locals and the fresh air and favourable weather conditions.

Water for vegetable irrigation is carried by people with buckets from clean undergrounded water, whilst fertilisers are made from green seaweed of the De Vong River all year round.

Every January, Tra Que villagers organise the Cau Bong Festival to pray for bumper crops, and happiness and prosperity throughout the year, as well as introduce local vegetable products to visitors.

In the ceremony tray, there is always a plate of ‘tam huu’ arranged neatly and solemnly. ‘Tam huu’ means three friends and the “three friends” are the main ingredients. It is a type of Vietnamese spring roll which uses the ingredients of prawns, pork and herbs. To make the spring roll, instead of using rice paper, spring onion leaves are used to wrap around the prawns and pork.

It is quite simple to make the dish. Select the fresh pawns, pork belly and native herbs in the village. Boil the prawns and pork, and then slice the boiled pork and peel the prawns. Take a blanched spring onion leaf and pinch some mint and coriander at the base. Add in a piece of pork and prawns. Wrap around it with the rest of the onion leaf.

The dish is best served with sour and sweet sauce, giving a great taste of Tra Que village to every visitor.

Reporting by Le May - Translating by M.Dung

TITC
Từ khóa: 300-year-old village, Co Co River., Quang-Nam, tam huu dish, Tra Que vegetable village

Tin liên quan

Du lịch an toàn – nói không với ma túy

(TITC) – Trong những năm gần đây, ngành Du lịch Việt Nam đã có những bước phát triển mạnh mẽ, thu hút du khách trong và ngoài nước. Khi các điểm đến có nhiều du khách, du lịch an toàn được đặt lên hàng đầu, trong đó, du lịch an

Bản sắc du lịch mới

Nhìn dòng người từ khắp nơi đổ về đảo Khê Cốc (thuộc quần thể danh thắng Tràng An) để tham gia Lễ hội Âm nhạc – Sáng tạo Tràng An 2025, nhiều người thốt lên: Ninh Bình đã thực sự thành công, định hình nên một “bản sắc du lịch

Phát triển du lịch xanh ở Thanh Hóa

Long An xây dựng hình ảnh “Du lịch an toàn, hấp dẫn”

Thúc đẩy du lịch gắn với các di sản địa chất

Xem tiếp

Tin nổi bật

Du lịch an toàn – nói không với ma túy

Bộ VHTTDL hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới và Tháng hành động vì môi trường năm 2025

Ba Vì đa dạng sản phẩm, hướng tới du lịch xanh, du lịch chất lượng cao

Vĩnh Long đẩy mạnh phát triển du lịch xanh

Phát triển Công viên địa chất toàn cầu UNESCO Lạng Sơn trở thành mô hình tiêu biểu trong cả nước và khu vực

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79043495

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC