Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 25/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Variety of Vietnamese dishes stand in the Top 100 Best Rated BREAKFASTS in the World

Variety of Vietnamese dishes stand in the Top 100 Best Rated BREAKFASTS in the World

Cập nhật: 28/06/2023

(TITC) - Based on the ratings of the TasteAtlas audience, excellent local foods, instil pride in traditional dishes, and arouse curiosity about dishes that visitors may not have tried. TasteAtlas published its 100 Best Rated Breakfasts in the World, including a variety of Vietnamese breakfast dishes, to introduce to worldwide friends.

Vietnamese Beef Stew (Bò kho)

Placing in no.7 of the list is Vietnamese Bò kho. This is a popular dish of Southern Vietnam. Normally it can be consumed on its own or with a baguette on the side or being served over noodles, and it is customary to serve a variety of fresh herbs on the side. Ingredients to make Vietnamese Bò kho include diced beef, carrots, lemongrass, cinnamon, chili, pepper, garlic, and shallots, all of them simmered in a spicy and aromatic broth..

Photo: Ninh Thuan Online

Vietnamese Steak and Eggs (Bò né)

Bò né is a popular dish in Nha Trang, Khanh Hoa Province. It stands in no.53 of the list. It is a simple but delicious dish with skirt steak that's marinated in spices and served on a sizzling hot cast iron plate with fried eggs, onions, chilli sauce, and a dollop of pate. Being served in a piping hot pan, people always have Bò né with a baguette, along with lettuce, onions, tomatoes, and cucumber. The meat is often dipped into a combination of pepper sauce, lime juice, and salt, while the baguette is used to pick up the remains of pate and egg yolks off the plate.

Photo: TITC

Hue Breakfast Noodle Soup (Bún bò Huế)

Hue - a city in the Central Vietnam, used to be the seat of Nguyen Dynasty emperors and once the national capital. The city is famous for its unique cuisine inherited from royal families. Bún bò Huế consists of pork and beef bones broth, bun (vermicelli), lemongrass, shrimp paste, lime juice, and a variety of herbs. It is a spicy soup dish and its flavour is often described as rich and complex. You might find some slight variations of Bún bò Huế but the usual additions will have sliced brisket or crab meat balls.

Photo: TITC

Steamed Rice Rolls Stuffed with Pork and Mushrooms (Bánh cuốn)

One of the traditional breakfasts in the capital city of Vietnam, Ha Noi, is Bánh cuốn. There are some versions of this dish, one with pork (banh cuon nhan thit), with mushroom, or both. Bánh cuốn is usually served with fried onions, sweet and sour fish sauce (nuoc mam chua ngot), a variety of fresh herbs, and lime-based sauce on the side.

Photo: TITC

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa:  best rated,  breakfast, Ha-Noi, Huế, Nha Trang, Vietnam

Tin liên quan

Quảng Ninh: Bảo tồn đa dạng sinh học – Mục tiêu phát triển lâu dài

Xác định bảo vệ tài nguyên đa dạng sinh học là nhiệm vụ quan trọng mang tính chiến lược nhằm đảm bảo các mục tiêu phát triển lâu dài, tỉnh Quảng Ninh đã có nhiều giải pháp bảo vệ môi trường, bảo tồn đa dạng sinh học các giai đoạn,

Du lịch tàu biển quốc tế – lợi thế Quảng Ninh

Với nhiều lợi thế cạnh tranh về vị trí địa lý thuận lợi, hạ tầng đồng bộ, cảnh quan thiên nhiên tươi đẹp,… Quảng Ninh đang là địa phương dẫn đầu cả nước trong việc thu hút khách du lịch tàu biển quốc tế.

Tỉnh Lâm Đồng mới sau sáp nhập: Cơ hội mới cho phát triển du lịch

Bình Định phát triển kinh tế biển theo hướng bền vững

Vì lợi ích chung, Quảng Nam quán triệt giảm nhẹ phát thải khí nhà kính

Xem tiếp

Tin nổi bật

Quảng Ninh: Bảo tồn đa dạng sinh học – Mục tiêu phát triển lâu dài

Tỉnh Lâm Đồng mới sau sáp nhập: Cơ hội mới cho phát triển du lịch

Bảo tồn Biển Hồ – Giữ gìn viên ngọc bích của cao nguyên

Hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới (5/6) và Tháng hành động vì môi trường năm 2025

Lào Cai chú trọng bảo tồn đa dạng sinh học, phát triển bền vững

Xem nhiều nhất

Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79039934

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC