Chuyển đến nội dung
Thứ 2, ngày 23/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Bac Giang’s local cuisines “hold” tourists

Bac Giang’s local cuisines “hold” tourists

Cập nhật: 31/10/2024

Bac Giang has beautiful natural landscapes and diverse cultural identities. Along with customs, traditions, festivals and unique art forms, the culinary culture of ethnic minorities is also attractive and appealing to tourists.

Numerous visitors have recently flocked to the northern province of Bac Giang, reaching an average of 2 million each year. In addition to natural landscapes, cultural activities and tourism services, local cuisine of ethnic groups has increased the value and created a good image for tourists about the destination.

Ethnic minorities in Luc Ngan district introduce specialty cakes.

The province has dishes with traditional flavors of the midland and mountainous region, expressing the culture, customs and lifestyle of the local ethnic minority communities.

These are typical dishes and drinks used daily, on holidays, Tet or introduced in culinary competitions, traditional cultural exchanges such as: Roasted pig of ethnic groups, ant egg sticky rice of Cao Lan - San Chi people, local cake of Tay - Nung people and colorful sticky rice among others.

Preliminary statistics show that the province has about 40 ethnic specialties with unique flavors and eye catching appearance that are regularly introduced to tourists at relics and tourist attractions in the province.

Many dishes of the Tay, Nung, Dao, Cao Lan ethnic groups in the districts of Luc Ngan, Son Dong, Yen The are loved and highly appreciated by tourists, typically, the Tay people's five-color sticky rice with 5 colors: white, red, yellow, green, purple or black.

To create color, the Tay people use natural leaves to dye sticky rice then cook it. According to the old concept, the five colors of sticky rice represent the five elements which make up the earth, sky and all things. In addition, the vibrant colors of the dish are also the wish for a peaceful life, good luck and a bountiful harvest.

Besides, the Dao people's bamboo rice dish is cooked from plump sticky rice grown in highland fields with coconut water and pork in bamboo shoots. When peeled off, there is still a thin, white membrane attached to each grain, making each grain sticky and fragrant.

Dishes of ethnic minorities in Yen The district.

Ant egg sticky rice is also elaborately prepared by cleaning the ant eggs, stir-frying them with shallots; steaming the golden sticky rice, mixing it with the stir-fried ant eggs. The soft sticky rice, the rich taste of ant eggs and fragrant fried shallots make anyone who eats it once remember it forever.

Each dish creates a delicious feeling for tourists and leaves a good impression of the land with the culinary product.

Some dishes of the Dao people in Son Dong, Cao Lan people in Luc Nam, Yen The are not only to fill the stomach but also processed from precious ingredients, medicinal herbs that are good for health.

The local ethnic minorities have paid attention to improving packaging, product labels and displaying and introducing them at community tourism areas and spots. After enjoying, many tourists love to buy them as gifts for relatives, friends and colleagues.

 Khanh Chi

 

Bac Giang Newspaper Online – en.baobacgiang.vn – Oct 30, 2024
Từ khóa: Bac Giang, dishes of ethic minorities, local cuisines, tourist

Tin liên quan

Ninh Thuận đẩy mạnh phát triển du lịch bền vững

Với tiềm năng, lợi thế về “ngành công nghiệp không khói”, tỉnh Ninh Thuận đang phấn đấu đến năm 2030, du lịch sẽ phát triển và trở thành ngành kinh tế mũi nhọn, theo hướng “Bền vững – Chất lượng cao – Độc đáo” theo Quy hoạch tỉnh Ninh Thuận

Ba Vì phát triển sản phẩm du lịch chăm sóc sức khỏe

Với lợi thế khí hậu trong lành, thiên nhiên tươi đẹp quanh năm cùng văn hóa đặc sắc của cộng đồng dân tộc thiểu số, huyện Ba Vì (TP. Hà Nội) được đánh giá là có nhiều lợi thế để phát triển sản phẩm du lịch chăm sóc sức khỏe.

Phan Thiết tiếp tục khẳng định là điểm đến an toàn, hấp dẫn

Gìn giữ di sản Vịnh Hạ Long

Vượt thác Gia Long, xuôi dòng sông Sêrêpôk

Xem tiếp

Tin nổi bật

Ninh Thuận đẩy mạnh phát triển du lịch bền vững

Phan Thiết tiếp tục khẳng định là điểm đến an toàn, hấp dẫn

Cùng hành động “chữa lành” đại dương xanh

Giảm thiểu rác thải nhựa tại Khu bảo tồn thiên nhiên Cù Lao Chàm

Góp sức vì du lịch xanh

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC