Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 01/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Bac Giang’s local cuisines “hold” tourists

Bac Giang’s local cuisines “hold” tourists

Cập nhật: 31/10/2024

Bac Giang has beautiful natural landscapes and diverse cultural identities. Along with customs, traditions, festivals and unique art forms, the culinary culture of ethnic minorities is also attractive and appealing to tourists.

Numerous visitors have recently flocked to the northern province of Bac Giang, reaching an average of 2 million each year. In addition to natural landscapes, cultural activities and tourism services, local cuisine of ethnic groups has increased the value and created a good image for tourists about the destination.

Ethnic minorities in Luc Ngan district introduce specialty cakes.

The province has dishes with traditional flavors of the midland and mountainous region, expressing the culture, customs and lifestyle of the local ethnic minority communities.

These are typical dishes and drinks used daily, on holidays, Tet or introduced in culinary competitions, traditional cultural exchanges such as: Roasted pig of ethnic groups, ant egg sticky rice of Cao Lan - San Chi people, local cake of Tay - Nung people and colorful sticky rice among others.

Preliminary statistics show that the province has about 40 ethnic specialties with unique flavors and eye catching appearance that are regularly introduced to tourists at relics and tourist attractions in the province.

Many dishes of the Tay, Nung, Dao, Cao Lan ethnic groups in the districts of Luc Ngan, Son Dong, Yen The are loved and highly appreciated by tourists, typically, the Tay people's five-color sticky rice with 5 colors: white, red, yellow, green, purple or black.

To create color, the Tay people use natural leaves to dye sticky rice then cook it. According to the old concept, the five colors of sticky rice represent the five elements which make up the earth, sky and all things. In addition, the vibrant colors of the dish are also the wish for a peaceful life, good luck and a bountiful harvest.

Besides, the Dao people's bamboo rice dish is cooked from plump sticky rice grown in highland fields with coconut water and pork in bamboo shoots. When peeled off, there is still a thin, white membrane attached to each grain, making each grain sticky and fragrant.

Dishes of ethnic minorities in Yen The district.

Ant egg sticky rice is also elaborately prepared by cleaning the ant eggs, stir-frying them with shallots; steaming the golden sticky rice, mixing it with the stir-fried ant eggs. The soft sticky rice, the rich taste of ant eggs and fragrant fried shallots make anyone who eats it once remember it forever.

Each dish creates a delicious feeling for tourists and leaves a good impression of the land with the culinary product.

Some dishes of the Dao people in Son Dong, Cao Lan people in Luc Nam, Yen The are not only to fill the stomach but also processed from precious ingredients, medicinal herbs that are good for health.

The local ethnic minorities have paid attention to improving packaging, product labels and displaying and introducing them at community tourism areas and spots. After enjoying, many tourists love to buy them as gifts for relatives, friends and colleagues.

 Khanh Chi

 

Bac Giang Newspaper Online – en.baobacgiang.vn – Oct 30, 2024
Từ khóa: Bac Giang, dishes of ethic minorities, local cuisines, tourist

Tin liên quan

Nâng cao hiệu quả bảo tồn đa dạng sinh học

Theo báo cáo đa dạng sinh học quốc gia, nước ta là một trong 16 quốc gia có đa dạng sinh học cao nhất thế giới hiện nay. Tuy nhiên, ảnh hưởng tiêu cực của biến đổi khí hậu, của con người và của nhu cầu phát triển kinh tế

Bình Định nghiêm cấm phương tiện thủy không đủ điều kiện đón khách

Chủ tịch UBND tỉnh Bình Định vừa yêu cầu siết chặt quản lý hoạt động giao thông đường thủy nội địa phục vụ du lịch. Theo đó, nghiêm cấm các phương tiện không đảm bảo điều kiện theo quy định tham gia vận chuyển hành khách, du khách tại khu

Thanh Hóa: Mít-tinh hưởng ứng Tháng Hành động vì môi trường và Ngày Môi trường thế giới

Đà Nẵng: Tăng cường vệ sinh môi trường dịp Lễ hội pháo hoa

Tháng hành động phòng, chống ma túy 2025: “Chung một quyết tâm – Vì cộng đồng không ma túy”

Xem tiếp

Tin nổi bật

Nâng cao hiệu quả bảo tồn đa dạng sinh học

Thanh Hóa: Mít-tinh hưởng ứng Tháng Hành động vì môi trường và Ngày Môi trường thế giới

Tháng hành động phòng, chống ma túy 2025: “Chung một quyết tâm – Vì cộng đồng không ma túy”

Triển lãm tác phẩm ảnh: Quân đội với nhiệm vụ bảo vệ môi trường

Sở Nông nghiệp và Môi trường Quảng Nam hưởng ứng Tuần lễ biển và hải đảo Việt Nam

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79042468

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC