Chuyển đến nội dung
Thứ 6, ngày 27/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Bac Lieu sets culinary record for 122 dishes made of shrimp and salt

Bac Lieu sets culinary record for 122 dishes made of shrimp and salt

Cập nhật: 29/11/2022

(TITC) – On 28th November 2022, the People’s Committee of Bac Lieu Province coordinated with Vietnam Tourism Association and the Vietnam Records Organization (VietKings) organized “Space of culinary quintessence of Bac Lieu’s shrimp and salt”.

60 chefs of 12 teams from Ho Chi Minh City and culinary establishments of Bac Lieu featuring 122 dishes made of shrimp and salt. Photo Bac Lieu Online

At the event, VietKings awarded Vietnam’s record to 122 dishes made of shrimp and salt under the title of “Bac Lieu Province - the place to process and perform the biggest number of dishes from Bac Lieu shrimp and salt in Vietnam” in order to honor the value of shrimp and salt in cuisine, creating opportunities to develop the culinary industry of Bac Lieu.

Mr. Phan Thanh Duy - Vice Chairman of the Bac Lieu provincial People’s Committee sends his deep gratitude to those who are always diligently attached to the profession of creating salt. He thanks those who have always worked hard for the development of Bac Lieu Province and in the journey of "Building Bac Lieu as the center of the shrimp industry in the country".

Dishes made of shrimp and salt. Photo VTC News

He asked provincial Department of Culture, Information, Sports and Tourism and Bac Lieu Tourism Association to support Bac Lieu Cusine Association on operation, attracting more members.

60 chefs of 12 teams from Ho Chi Minh City and culinary establishments of Bac Lieu featuring 122 dishes made of shrimp and salt.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa: Bạc Liêu, dishes, salt, shrimp, VCCA, VietKings

Tin liên quan

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Cùng với nhiều địa phương trong khu vực, Cà Mau hiện đang gánh chịu những tác động nặng nề của biến đổi khí hậu (BÐKH) như: nước biển dâng, xâm nhập mặn, khô hạn, bão lũ, ngập úng kéo dài, sạt lở đất… Không chỉ ngành nông – lâm –

Khởi sắc du lịch Hà Tĩnh

Theo số liệu thống kê, sáu tháng đầu năm 2025, tỉnh Hà Tĩnh đón hơn 3,7 triệu lượt khách đến tham quan, nghỉ dưỡng, tăng 8,1 % so với cùng kỳ năm 2024.

Cơ hội tái cấu trúc ngành du lịch Tuyên Quang

Côn Đảo (Bà Rịa – Vũng Tàu) tiếp tục khẳng định là địa chỉ đỏ thu hút du khách

Ngư dân Quảng Ngãi làm du lịch cộng đồng

Xem tiếp

Tin nổi bật

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Tắm biển an toàn kiểu mới ở Sầm Sơn

Quảng Ninh: Di sản văn hoá và mục tiêu phát triển du lịch bền vững

Mở rộng không gian, thúc đẩy du lịch địa phương phát triển

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC