Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 11/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Banh Xeo – the Vietnamese delectable crispy cake for food lovers

Banh Xeo – the Vietnamese delectable crispy cake for food lovers

Cập nhật: 21/10/2022

(TITC) - The famous American Static Media Tasting Table for food and drinks site posted an article praising Vietnamese food - Banh Xeo, known as crispy pancakes.

Tasting Table stated, Vietnamese food is known for its simple, fresh and savoury ingredients. Pho or Banh Mi are popular Vietnamese food around the world, however, Vietnamese food has more than to offer with its diverse and delicious dishes that make up the tempting scene of cuisine that can hardly be found anywhere in the world.

Other dishes mentioned in the article include Bun Bo Hue (spicy beef noodles), Banh Khot (small crispy pancakes, filled with shrimp, green onion, and mung beans).

Back in time, Banh Xeo was made as a convenient meal for farmers and popular among the working class, its name simply came from the sound the crepe makes while cooking. Later on, this type of food carts made its way into restaurants and became vibrant with several famous chains, located mostly in Saigon and in many different regional styles across Vietnam.

Since the Banh Xeo has many different styles according to the regions, the dish remains complex to balance the great texture, flavours, and temperature. The version in Ho Chi Minh City and Can Tho consists of a turmeric-seasoned crêpe stuffed with tiny shrimp, fluffy rice, and rich pork belly. It is also commonly wrapped with large lettuce and herbs for added texture and flavour. A mixture of fish sauce, lime juice, sugar, and chiles is also a common dipping sauce, described by the Tasting Table. Other versions of Banh Xeo can be found in Quang Ngai or Quang Nam, where people have it by wrapping it with rice paper.

Wanting a fancier version of Banh Xeo, head to the restaurants, where Chefs include star fruit and banana, toss mushrooms, coconut or even lotus into their pancakes.

The article then showed readers how Banh Xeo is made. The batter is poured in the hot skillet, and sizzles audibly. The crepe is then cooked until the bottom is quite crispy, but the top should still be tender and custardy. At this point, a handful of bean sprouts can be added to the filling. The filling is then encased by folding the dish in half. It is then ready to eat with the garnishes and dipping sauce of choice.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa:  crispy pancake, bánh xèo, Vietnamese food

Tin liên quan

“Đánh thức” tiềm năng du lịch phố cổ Hà Nội

Không gian phố cổ Hà Nội (quận Hoàn Kiếm) không chỉ lưu giữ các giá trị văn hóa, lịch sử của Thủ đô mà còn chứa đựng những tiềm năng về du lịch. Làm sao để khai thác du lịch xứng tầm, bên cạnh sự nỗ lực của doanh nghiệp

Hương ước của buôn du lịch cộng đồng Akŏ Dhông (Đắk Lắk)

Trong quá trình đô thị hóa, hương ước phát huy vai trò vừa góp phần giữ gìn bản sắc văn hóa truyền thống, vừa cân bằng nhịp sống của buôn du lịch cộng đồng Akŏ Dhông (phường Tân Lợi, thành phố Buôn Ma Thuột, tỉnh Đắk Lắk).

Du lịch “về nguồn” qua di tích thời kháng chiến chống Pháp

Nâng tầm thương hiệu du lịch Việt Nam từ dòng khách cao cấp

Bắc Kạn gìn giữ và lan tỏa bản sắc văn hóa dân tộc

Xem tiếp

Tin nổi bật

“Đánh thức” tiềm năng du lịch phố cổ Hà Nội

Du lịch “về nguồn” qua di tích thời kháng chiến chống Pháp

Bắc Kạn gìn giữ và lan tỏa bản sắc văn hóa dân tộc

Lộc An khởi điểm cho du lịch cộng đồng

Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam 2025: Công nghệ xanh để đại dương bền vững

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79033714

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC