Chuyển đến nội dung
Thứ 4, ngày 14/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Photos
  • /
  • British magazine lists must-try Vietnamese specialties

British magazine lists must-try Vietnamese specialties

Cập nhật: 09/07/2021

Rough Guides, a UK-based publisher of globally-renowned travel books and magazines, has selected key Vietnamese delicacies that foodies should try, including Goi Cuon (spring rolls), Banh Xeo (sizzling pancakes), and Bun Cha (grilled meat in noodles).

Goi Cuon (spring rolls) are usually served as a starter before the main course at Vietnamese restaurants. Each roll is filled with vegetables, coriander, and either minced pork or shrimp.

Banh Mi (Vietnamese sandwich) is one of the nation’s most popular street foods. The baguette sandwich is typically filled with vegetables and a choice of fillings, including paté and usually pork or egg. It has since been imitated around the world, with businesses from London to New York selling this local delicacy.

Banh Xeo (sizzling pancakes) contains shrimp, pork, bean sprouts, and egg. They are fried, wrapped in rice paper with greens, and then dunked in a fish sauce before being eaten.

Bun Cha (grilled meat in noodles) is a Hanoi specialty. The pork is barbecued on an open charcoal brazier and then served on a bed of cold rice noodles in assorted foliage and a broth. This type of Vietnamese cuisine is usually eaten by local people around lunchtime.

Pho (noodle soup) originates in the north of the country and is primarily eaten for breakfast. A bowl of Pho usually consists of a light beef or chicken broth flavoured with ginger and coriander, along with added broad, flat rice noodles, and spring onions.

Cao lau (noodle bowl) is one of Hoi An’s most tasty specialties. The mouthwatering bowl includes thick rice-flour noodles, bean sprouts, and pork-rind croutons which are served in a light soup.

Cha ca (Turmeric fish) is a famous delicacy of Hanoi, sees white fish sautéed in butter with dill and spring onions, then served alongside rice noodles and a scattering of peanuts.

Mi Quang (noodle soup) is a simple bowl consisting of meat noodles with extras such as flavoursome oils, fresh sprig leaves, shrimp, peanuts, mint, and quail eggs. This dish is usually eaten at dinnertime.

Com tam (Broken Rice) is a simple favourite among street food lovers that is almost exclusive to Ho Chi Minh City. It’s made up of smaller pieces of rice, also known as Broken Rice, and served with pork which is usually grilled, fish, or simply a fried egg.

Photos: Rough Guides

TITC
Từ khóa: British magazine, grilled meat in noodles, must-try Vietnamese specialties, Rough Guides, sizzling pancakes, spring rolls

Tin liên quan

Ra Biển Đông săn những đường bay

Giữa mênh mông Biển Đông, đường bay của cá chuồn vút lên thành vũ điệu, cú phóng mình của cá heo tinh nghịch đáng yêu, đàn ó sà xuống chớp nhoáng, thót tim… Mỗi đường bay là chuyển động của sự sống, bản năng sinh tồn nhưng cũng mang vẻ

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Từ những ao đầm nuôi tôm, cua đến những cánh rừng đước bạt ngàn, Cà Mau đang khéo léo biến lợi thế thành giá trị, biến tiềm năng thành sinh kế bền vững. Hướng đi này không chỉ giúp người dân “ly nông bất ly hương”, mà còn lan tỏa

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Sức sống mới cho Khu du lịch thác Bản Giốc

Liên kết không gian du lịch di sản thế giới Hội An

Xem tiếp

Tin nổi bật

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Sức sống mới cho Khu du lịch thác Bản Giốc

Khánh Hòa: 90 người tham gia hoạt động “Thanh niên vì môi trường xanh”

Khẩn trương nghiên cứu, xây dựng đề án phát triển đặc khu Côn Đảo

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79035819

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC