Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 14/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Cập nhật: 18/10/2022

Hung Kings’ Temple National Historic Site is located in Co Tich village, Hy Cuong commune, Viet Tri city, Phu Tho province. This is not only a sacred land, but also a famous tourist destination with charming landscapes and local specialties, leaving a special mark in the hearts of tourists.

Chinese yam cakes are made from Chinese yam that often grow wildly in mountainous areas. Chinese yams are often dug, peeled off, boiled, stir-fried or made soup. Chinese yams are also a food used to fight hunger during drought, famine or a drug to help reduce the appetite for sugar powder for people with diabetes because Chinese yams have a very high starch content (almost equal to that of rice) and contain the protein mucin, which hydrolyzes starch into sugar.

Making Chinese yam products was explored and learned by some people in Hy Cuong commune from some localities with rich experience in confectionery production such as Hanoi, Bac Ninh, etc., who then applied their knowledge in production in their own homeland. From raw materials available at the locality and neighboring areas, the owners of the production facilities have made many delicious cakes with their own flavors such as: Chinese yam cake, crispy sesame Chinese yam cake, Chinese yam baked cake, etc.

Production of a cake must go through many stages. Chinese yam cakes are made from the main ingredient of Chinese yams, by grinding Chinese yams into powder, then cooking it with sticky rice flour, malt and sugar. Experienced cooks observe the ripeness and stickiness of the cakes before taking out, lay a grated coconut cover, then let it cool, cut into pieces, and do packing. In order to build a brand and maintain the high quality of the product, selection of quality ingredients, ensuring food safety and hygiene requirements has been concerned and strictly followed by bakers and confectioners. Selection of raw materials and processing to ensure food safety and hygiene is a top priority. All materials such as: Chinese yams, rice and peanuts are carefully selected, not to be moldy and spoilt so that the product will have high quality. All employees during production are required to wear protective equipment to keep hygiene. The production facilities guarantee that their specialty cakes contain no preservatives and all comply with the food hygiene and safety procedures.

Being rich in types and diverse in forms has brought products from Chinese yams and other agricultural products of the Fatherland to the stalls in the relic site and also in some other provinces. When coming to Hung Kings’ Temple, visitors can buy the products made from typical ingredients of the locality and by the local people at the foot of Hung Mountain. Up to now, Chinese yam cakes have been favored by many tourists across the country, distributed in many provinces and cities and gradually asserted its name in the market.

Phu Tho Tourist Information Center

TITC
Từ khóa: Chinese Yam cakes, Hung Kings’ Temple, Phú Thọ, rural gift, tourists

Tin liên quan

Đà Nẵng: Chung tay giảm rác thải nhựa, lan tỏa lối sống xanh

Trong tháng 6/2025, các sở, ban, ngành, đơn vị và địa phương trên địa bàn thành phố Đà Nẵng triển khai nhiều hoạt động hưởng ứng Tháng hành động vì môi trường năm 2025 gắn với chiến dịch toàn quốc “Chung tay giảm thiểu rác thải nhựa, lan tỏa lối

Vườn Quốc gia Cúc Phương: Hành trình trên 60 năm bảo tồn, phát triển đa dạng sinh học

Vườn Quốc gia Cúc Phương không chỉ là vườn quốc gia đầu tiên trên cả nước mà còn là biểu tượng của sự tiên phong, tự cường trong nỗ lực bảo vệ đa dạng sinh học và khai thác bền vững giá trị đa dụng từ rừng. Trải qua hơn

Ghềnh đá Nam Ô – Di sản biển cả và tiềm năng du lịch bền vững

Tỉnh Đoàn Nam Định ra quân tình nguyện hưởng ứng Tháng hành động vì môi trường năm 2025

Bắt giữ đối tượng vận chuyển gần 2kg ma túy qua cửa khẩu quốc tế Mộc Bài

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bắt giữ đối tượng vận chuyển gần 2kg ma túy qua cửa khẩu quốc tế Mộc Bài

Trải nghiệm du lịch trồng rừng ở Bến Tre

Nghệ thuật cất tiếng nói vì môi trường

Hội thảo “Hành động vì một Phú Quốc xanh, không phát thải” tại Kiên Giang

‘Cùng hành động vì biển xanh’ – Hành trình của 10.000 trái tim lan tỏa thông điệp sống xanh

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC