Chuyển đến nội dung
Thứ 4, ngày 21/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Cập nhật: 18/10/2022

Hung Kings’ Temple National Historic Site is located in Co Tich village, Hy Cuong commune, Viet Tri city, Phu Tho province. This is not only a sacred land, but also a famous tourist destination with charming landscapes and local specialties, leaving a special mark in the hearts of tourists.

Chinese yam cakes are made from Chinese yam that often grow wildly in mountainous areas. Chinese yams are often dug, peeled off, boiled, stir-fried or made soup. Chinese yams are also a food used to fight hunger during drought, famine or a drug to help reduce the appetite for sugar powder for people with diabetes because Chinese yams have a very high starch content (almost equal to that of rice) and contain the protein mucin, which hydrolyzes starch into sugar.

Making Chinese yam products was explored and learned by some people in Hy Cuong commune from some localities with rich experience in confectionery production such as Hanoi, Bac Ninh, etc., who then applied their knowledge in production in their own homeland. From raw materials available at the locality and neighboring areas, the owners of the production facilities have made many delicious cakes with their own flavors such as: Chinese yam cake, crispy sesame Chinese yam cake, Chinese yam baked cake, etc.

Production of a cake must go through many stages. Chinese yam cakes are made from the main ingredient of Chinese yams, by grinding Chinese yams into powder, then cooking it with sticky rice flour, malt and sugar. Experienced cooks observe the ripeness and stickiness of the cakes before taking out, lay a grated coconut cover, then let it cool, cut into pieces, and do packing. In order to build a brand and maintain the high quality of the product, selection of quality ingredients, ensuring food safety and hygiene requirements has been concerned and strictly followed by bakers and confectioners. Selection of raw materials and processing to ensure food safety and hygiene is a top priority. All materials such as: Chinese yams, rice and peanuts are carefully selected, not to be moldy and spoilt so that the product will have high quality. All employees during production are required to wear protective equipment to keep hygiene. The production facilities guarantee that their specialty cakes contain no preservatives and all comply with the food hygiene and safety procedures.

Being rich in types and diverse in forms has brought products from Chinese yams and other agricultural products of the Fatherland to the stalls in the relic site and also in some other provinces. When coming to Hung Kings’ Temple, visitors can buy the products made from typical ingredients of the locality and by the local people at the foot of Hung Mountain. Up to now, Chinese yam cakes have been favored by many tourists across the country, distributed in many provinces and cities and gradually asserted its name in the market.

Phu Tho Tourist Information Center

TITC
Từ khóa: Chinese Yam cakes, Hung Kings’ Temple, Phú Thọ, rural gift, tourists

Tin liên quan

Phú Yên: phát triển du lịch biển đảo gắn với bảo vệ môi trường sinh thái

(TITC) – Với bờ biển dài, nhiều vịnh đẹp và danh thắng tự nhiên đặc sắc, Phú Yên đang nổi lên như một điểm đến hấp dẫn trên bản đồ du lịch Việt Nam. Song song với phát triển du lịch biển đảo, tỉnh đặc biệt chú trọng đến việc

Quần thể thông hai lá dẹt ở Vườn quốc gia Bidoup – Núi Bà được công nhận Cây Di sản Việt Nam

Mới đây, tại huyện Lạc Dương (tỉnh Lâm Đồng), Hội Bảo vệ Thiên nhiên và Môi trường Việt Nam phối hợp với Vườn Quốc gia Bidoup – Núi Bà, long trọng tổ chức lễ công nhận quần thể 108 cây thông hai lá dẹt là Cây Di sản Việt Nam.

Hà Nội: Nêu cao trách nhiệm người đứng đầu trong bảo tồn, quản lý di tích

Quảng Nam: Trà Nhiêu ‘thức giấc’ nhờ du lịch cộng đồng

Phát triển du lịch gắn với di sản: Cần bài bản và trách nhiệm

Xem tiếp

Tin nổi bật

Phú Yên: phát triển du lịch biển đảo gắn với bảo vệ môi trường sinh thái

Vườn Quốc gia Cát Tiên – Điểm sáng trong công tác bảo vệ đa dạng sinh học

Doanh nghiệp và cộng đồng chung tay trồng rừng tại Hòa Bình vì một tương lai xanh

Bộ VHTTDL hưởng ứng Tuần lễ quốc gia không thuốc lá 25-31/5

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79038639

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC