Chuyển đến nội dung
Thứ 2, ngày 19/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Eager for the quintessence of Vietnamese cuisine at the Vietnam Culture – Culinary Festival 2023

Eager for the quintessence of Vietnamese cuisine at the Vietnam Culture – Culinary Festival 2023

Cập nhật: 27/04/2023

(TITC) - From 28th April to 30th April, visitors to the Vietnam Culture - Culinary Festival 2023 in Quang Tri Province will grab an opportunity to admire and enjoy the luring and typical dishes of different regions.

Nha Trang White Sardine fish salad (Photo: Organisation Board)

Vietnamese cuisine is always appreciated by the world for its simplicity, richness but no less delicate and delicious. From ingredients to spices, all work harmoniously to create delicious dishes that are "hard to resist", once tasted, it will be clingy forever. Vietnamese cuisine has created its own brand and cultural values.

The Vietnam Culture - Culinary Festival 2023 with the theme “The soul of the nation - The taste of the homeland” will take place at Cua Viet Tourist Service Area Square, Cua Viet Town, Gio Linh District, Quang Tri Province. Visitors to the Festival will have an opportunity to enjoy delicious dishes with bold regional identity with the participation of famous artisans of the three regions North – Central - South.

Remarkably, the Festival will have participation of many leading artisans and culinary experts in Vietnam, such as: Eminent artist - Pham Ton Gia Hien; Central Highland Cuisine Expert - Nguyen Hoang; Culinary Specialist - Doan Thi Huong Giang, Chief Chef of Butcher Shop Plus - Nguyen Phuoc Nguyen; Lecturer & Culinary Specialist - Truong Minh Phung; Chef of Quang Tri Province - Nguyen Quoc Vuong; Member of the Executive Board of Binh Duong Professional Chefs Association - culinary expert Phan Duy Thanh…

At the space of "Vietnamese culinary quintessence", there will be performances of famous dishes throughout the three regions such as: Nem cong cha phuong, Con Co Oyster, Momray beef with salted ants, Nha Trang White Sardine fish salad, Vat Giuong porridge, Mangosteen chicken salad, Quang fish noodle soup, An Giang bamboo snail sausages, Seaweed Steamed rice cake…

Nem cong cha phuong (Photo: Organisation Board)

Nem cong cha phuong is a symbol dish that carries the elegance in Hue royal cuisine. The dish is colourful and made in the shape of peacocks and phoenixes. This is considered the most typical dish of "Bat tran" - referring to eight rare and sophisticated dishes for the royal aristocrats, especially the kings (including birdnest, shark’s fin, nem cong cha phuong…).

Con Co Oyster (Photo: Organisation Board)

Hau (or oyster) in Con Co Island have a larger shape and heavier than oysters in other seas, firmer, more fragrant with high nutritional value, they are great ingredients to make delicious and attractive dishes.

Nha Trang White Sardine fish salad is a specialty with a strong taste of the sea and is also a renowned dish of Nha Trang, Khanh Hoa. White Sardine fish as its name, has a clear white colour, the meat is aromatic, mixed with sweet and sour sauce and spices to create a flavorful and "mouth-watering" dish with all 5 levels of "sweet - salty - acrid - sour - spicy".

An Giang bamboo snail sausages (Photo: Organisation Board)

An Giang bamboo snail sausages is a combination of snails and bamboo leaves. A piece of hot sausage, fragrant with the smell of bamboo leaves, the crispy crust of the snail, the softness of the ham and a bit of fat from the nape of the neck while taking a bite. Dipping with spicy fish sauce, the rich taste immediately appears. These strange but familiar dishes will surely satisfy all culinary souls.

Mangosteen chicken salad (Photo: Organisation Board)

These are some of the many delicious dishes that will be introduced at the Vietnam Culture - Culinary Festival 2023. Let’s come, explore and enjoy delicious dishes typical of the three regions.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa: culinary, culture, Festival, MoCST, Quảng Trị, Vietnam Culture - Culinary Festival

Tin liên quan

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Thị trường tín chỉ carbon đang được kỳ vọng trở thành một trong những công cụ quan trọng giúp Việt Nam hiện thực hóa cam kết phát thải ròng bằng 0 vào năm 2050. Không những thế, thị trường carbon còn giúp doanh nghiệp chuyển đổi xanh. Rừng ngập mặn

Du lịch Đà Nẵng vào mùa cao điểm: Điểm đến văn minh, thân thiện

Trong những ngày qua, người dân khắp nơi trên cả nước cũng như du khách quốc tế về Đà Nẵng để tham quan, đón chào các sự kiện “Mùa du lịch biển Đà Nẵng 2025”.

Điện Biên: Phê duyệt đề cương thành lập Vườn Quốc gia Mường Nhé

Cô Tô phát triển du lịch gắn với bảo vệ môi trường

Độc đáo bức tranh “Cá chép vượt vũ môn” trên cánh đồng lúa Tam Cốc, Ninh Bình

Xem tiếp

Tin nổi bật

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037701

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC