Chuyển đến nội dung
Thứ 3, ngày 10/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Photos
  • /
  • British magazine lists must-try Vietnamese specialties

British magazine lists must-try Vietnamese specialties

Cập nhật: 09/07/2021

Rough Guides, a UK-based publisher of globally-renowned travel books and magazines, has selected key Vietnamese delicacies that foodies should try, including Goi Cuon (spring rolls), Banh Xeo (sizzling pancakes), and Bun Cha (grilled meat in noodles).

Goi Cuon (spring rolls) are usually served as a starter before the main course at Vietnamese restaurants. Each roll is filled with vegetables, coriander, and either minced pork or shrimp.

Banh Mi (Vietnamese sandwich) is one of the nation’s most popular street foods. The baguette sandwich is typically filled with vegetables and a choice of fillings, including paté and usually pork or egg. It has since been imitated around the world, with businesses from London to New York selling this local delicacy.

Banh Xeo (sizzling pancakes) contains shrimp, pork, bean sprouts, and egg. They are fried, wrapped in rice paper with greens, and then dunked in a fish sauce before being eaten.

Bun Cha (grilled meat in noodles) is a Hanoi specialty. The pork is barbecued on an open charcoal brazier and then served on a bed of cold rice noodles in assorted foliage and a broth. This type of Vietnamese cuisine is usually eaten by local people around lunchtime.

Pho (noodle soup) originates in the north of the country and is primarily eaten for breakfast. A bowl of Pho usually consists of a light beef or chicken broth flavoured with ginger and coriander, along with added broad, flat rice noodles, and spring onions.

Cao lau (noodle bowl) is one of Hoi An’s most tasty specialties. The mouthwatering bowl includes thick rice-flour noodles, bean sprouts, and pork-rind croutons which are served in a light soup.

Cha ca (Turmeric fish) is a famous delicacy of Hanoi, sees white fish sautéed in butter with dill and spring onions, then served alongside rice noodles and a scattering of peanuts.

Mi Quang (noodle soup) is a simple bowl consisting of meat noodles with extras such as flavoursome oils, fresh sprig leaves, shrimp, peanuts, mint, and quail eggs. This dish is usually eaten at dinnertime.

Com tam (Broken Rice) is a simple favourite among street food lovers that is almost exclusive to Ho Chi Minh City. It’s made up of smaller pieces of rice, also known as Broken Rice, and served with pork which is usually grilled, fish, or simply a fried egg.

Photos: Rough Guides

TITC
Từ khóa: British magazine, grilled meat in noodles, must-try Vietnamese specialties, Rough Guides, sizzling pancakes, spring rolls

Tin liên quan

Đảm bảo an ninh, an toàn cho người dân, du khách tham quan, trải nghiệm khu vực núi Cô Tiên

UBND tỉnh Khánh Hòa vừa có văn bản chỉ đạo về việc đảm bảo an ninh, an toàn cho người dân và du khách tham quan, trải nghiệm khu vực núi Cô Tiên, TP. Nha Trang.

Xanh hóa ngành du lịch

Quảng Ninh bắt đầu xây dựng và thực hiện chuyển đổi mô hình tăng trưởng từ “nâu” sang “xanh” từ năm 2011 nhằm giảm dần sự phụ thuộc vào ngành công nghiệp khai khoáng và chuyển mạnh sang phát triển du lịch, dịch vụ. Với nhận thức dù du lịch

Ủy ban châu Âu thông qua Hiệp ước Đại Dương

Bảo tồn tính đa dạng sinh học tại Vườn Quốc gia Hoàng Liên

Bắc Giang triển khai Tháng hành động phòng, chống ma tuý năm 2025

Xem tiếp

Tin nổi bật

Ủy ban châu Âu thông qua Hiệp ước Đại Dương

Bảo tồn tính đa dạng sinh học tại Vườn Quốc gia Hoàng Liên

Khánh Hòa triển khai Tháng hành động phòng, chống ma túy năm 2025

Học viện Hải quân hưởng ứng Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam và Ngày Đại dương thế giới

Cùng nhau gìn giữ, bảo vệ đại dương xanh cho hôm nay và mai sau

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79045234

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC