Chuyển đến nội dung
Thứ 3, ngày 01/07/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Vietnamese dishes among the world’s 100 best-rated crustacean dishes

Vietnamese dishes among the world’s 100 best-rated crustacean dishes

Cập nhật: 21/11/2024

(TITC) - Tomato and Crab Noodle Soup (Bún riêu) and Crab Meat and Glass Noodle Stir-Fry (Miến xào cua) were listed among the 100 best rated crustacean dishes in the world, as compiled by international food website TasteAtlas.

Tomato and Crab Noodle Soup (Bún riêu) in 44th position, with the delicacy being a tomato and crab noodle soup.

Tomato and Crab Noodle Soup (Bún riêu) (Photo: TITC)

The soups are prepared using different broths but are always infused with crab paste and come served with vermicelli noodles, while the toppings typically include crab meat, pork, tofu, tomatoes, blood jelly, and a selection of fresh greens such as perilla or bean sprouts, the website wrote.

The combination of sweet and sour flavours makes Bún riêu one of the most popular noodle dishes in the country, it added.

At 76th place is Crab Meat and Glass Noodle Stir-Fry (Miến xào cua). The dish is a traditional Vietnamese dish consisting of stir-fried glass noodles and crab meat. Other ingredients which are commonly used in the dish include wood ear mushrooms, shiitake mushrooms, carrots, and bean sprouts, according to food website TasteAtlas.

Tourism Information Technology Center

 

Từ khóa: Bún riêu, Crab Meat and Glass Noodle Stir-Fry, dishes, Miến xào cua, TasteAtlas, tomato and Crab Noodle Soup, Vietnam

Tin liên quan

Huế phát triển nhiều điểm du lịch giảm thiểu rác thải nhựa

TP. Huế xác định, giảm rác thải nhựa là nhiệm vụ quan trọng để phát triển du lịch xanh, bền vững tại các điểm du lịch trên địa bàn.

Du lịch nha khoa – Hướng đi mới trong phát triển sản phẩm du lịch Đồng Tháp

Đồng Tháp được biết đến với nhiều sản phẩm du lịch sinh thái, nghỉ dưỡng độc đáo, thu hút du khách trong và ngoài nước. Mô hình du lịch nha khoa vừa ra đời là sản phẩm được các phòng khám nha khoa trên địa bàn triển khai kết hợp

Hải Phòng: Đánh thức di sản giữa lòng phố cảng

Độc đáo kiến trúc nhà tre gần Vườn Quốc gia Cúc Phương

Kinh tế địa phương và tín chỉ carbon

Xem tiếp

Tin nổi bật

Du lịch nha khoa – Hướng đi mới trong phát triển sản phẩm du lịch Đồng Tháp

Hải Phòng: Đánh thức di sản giữa lòng phố cảng

Kinh tế địa phương và tín chỉ carbon

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Say đắm Tây Giang
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC