Chuyển đến nội dung
Thứ 6, ngày 06/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Food tourism on the rise in Hai Phong City

Food tourism on the rise in Hai Phong City

Cập nhật: 13/05/2022

The Hai Phong City Tourism Department has released a food map, suggesting an interesting way for food and travel lovers to explore the northern port city.

Nearly 10,000 copies of a Hai Phong food map are delivered for free to tourists at train and bus stations and public spaces areas in the city.

Food tourism is a popular option for travellers to Hai Phong, and this travel trend has been on the rise since the recent holidays to commemorate the Hung King’s death anniversary and celebrate National Reunification Day (April 30) and May Day (May 1).

During the holidays, thousands of people from Hanoi, mostly youngsters and students, flocked to Hai Phong using various modes of transports, such as motorbike, bus, and train. They often travelled in groups with four to ten members.

Departing from Hanoi by train in the morning, visitors can arrive at Hai Phong after just over 2 hours to start their tours to sample delicious dishes in the northern port city, such as crab noodles, spicy fish noodles, spring rolls, shrimp pancakes, bread sticks, and snails, at affordable prices.

Foodies can rent motorbikes or take a taxi to the centres of street food such as Tran Nhat Duat Street and the Cat Bi, Luong Van Can, and Cot Den markets.

Deputy Director of Hai Phong City Department of Tourism Vu Huy Thuong reported that around 30,000 visitors from Hanoi came to Hai Phong for food tours during the holiday from April 9 to 11 for the commemoration of the Hung Kings.

Many groups have been launched on Facebook to share experiences of food, vehicle rental, and hotels in Hai Phong City.

The city Tourism Department promptly released a food map and delivered nearly 10,000 copies of the map for free to tourists at train and bus stations, public spaces areas in the city. The map is also posted on the department’s official Facebook fanpage.

Popular delicacies of Hai Phong.

Thanh Quynh, a youngster from Tay Ho District in Hanoi said that the map helped Quynh and her friends to fully experience the city’s cuisine with detailed introduction of popular street dishes of Hai Phong and where to eat them.

Deputy Director Vu Huy Thuong said that the map introduces food lovers to street foods and eateries that have been garnering great appreciation from locals and visitors for many years.

The department will work to update more delicacies and places to the map in order to help foodies enjoy the cuisine of Hai Phong to the fullest, he revealed.

In the coming time, Hai Phong Department of Tourism will also produce short clips introducing food experience as well as historical, architectural, and tourist sites in city.

There are a lot of things to do to make food tourism become an attractive tourism in Hai Phong. It needs not only greater effort from the city’s hospitality sector but also the involvement of other sectors in ensuring food hygiene, traffic safety and social security.

It is also necessary to draw further participation from the owners of restaurants, eateries and hotels, as well as taxi drivers, in order to promote Hai Phong as a friendly and attractive destination to visitors from both at home and abroad.

TITC
Từ khóa: food experience, food map, food tourism, Hai-Phong

Tin liên quan

Sôi nổi chương trình hưởng ứng ngày Môi trường thế giới

Ngày 05/6, tại Công viên APEC, Trung tâm Văn hóa – Thể thao quận Hải Châu phối hợp Trường Đại học Kiến trúc Đà Nẵng tổ chức chương trình hưởng ứng ngày Môi trường Thế giới năm 2025 với chủ đề “Hồi sinh vật liệu – Xanh hóa không gian”. Hoạt

VASEP và Vingroup đồng tổ chức Hội thảo phát triển bền vững ngành thủy sản nhân Ngày Đại dương Thế giới

Hưởng ứng Ngày Đại dương Thế giới (08/6), Hiệp hội Chế biến và Xuất khẩu Thủy sản Việt Nam (VASEP) phối hợp cùng Quỹ Vì Tương Lai Xanh – Tập đoàn Vingroup tổ chức Hội thảo “Phát triển bền vững ngành thủy sản” vào sáng 07/6/2025 tại Vinpearl Beachfront Nha

Đà Nẵng: Chủ động triển khai kế hoạch, chuyên đề đấu tranh với tội phạm, vi phạm pháp luật về ma túy

Rác thải nhựa đại dương đe dọa nghiêm trọng đến sức khỏe con người

Quảng Ninh: Phát động Tháng hành động vì môi trường và Ngày Môi trường Thế giới

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bến Tre trồng cây xanh hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới

Cục Du lịch Quốc gia Việt Nam triển khai Tháng hành động phòng, chống ma túy năm 2025

Quảng Nam: Sôi nổi chương trình mít tinh bảo vệ môi trường, biển đảo

Nhà thờ gỗ Kon Tum – Kiệt tác kiến trúc giữa đại ngàn Tây Nguyên

Đáp lời kêu cứu của đại dương

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79044280

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC