Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 10/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Food tourism on the rise in Hai Phong City

Food tourism on the rise in Hai Phong City

Cập nhật: 13/05/2022

The Hai Phong City Tourism Department has released a food map, suggesting an interesting way for food and travel lovers to explore the northern port city.

Nearly 10,000 copies of a Hai Phong food map are delivered for free to tourists at train and bus stations and public spaces areas in the city.

Food tourism is a popular option for travellers to Hai Phong, and this travel trend has been on the rise since the recent holidays to commemorate the Hung King’s death anniversary and celebrate National Reunification Day (April 30) and May Day (May 1).

During the holidays, thousands of people from Hanoi, mostly youngsters and students, flocked to Hai Phong using various modes of transports, such as motorbike, bus, and train. They often travelled in groups with four to ten members.

Departing from Hanoi by train in the morning, visitors can arrive at Hai Phong after just over 2 hours to start their tours to sample delicious dishes in the northern port city, such as crab noodles, spicy fish noodles, spring rolls, shrimp pancakes, bread sticks, and snails, at affordable prices.

Foodies can rent motorbikes or take a taxi to the centres of street food such as Tran Nhat Duat Street and the Cat Bi, Luong Van Can, and Cot Den markets.

Deputy Director of Hai Phong City Department of Tourism Vu Huy Thuong reported that around 30,000 visitors from Hanoi came to Hai Phong for food tours during the holiday from April 9 to 11 for the commemoration of the Hung Kings.

Many groups have been launched on Facebook to share experiences of food, vehicle rental, and hotels in Hai Phong City.

The city Tourism Department promptly released a food map and delivered nearly 10,000 copies of the map for free to tourists at train and bus stations, public spaces areas in the city. The map is also posted on the department’s official Facebook fanpage.

Popular delicacies of Hai Phong.

Thanh Quynh, a youngster from Tay Ho District in Hanoi said that the map helped Quynh and her friends to fully experience the city’s cuisine with detailed introduction of popular street dishes of Hai Phong and where to eat them.

Deputy Director Vu Huy Thuong said that the map introduces food lovers to street foods and eateries that have been garnering great appreciation from locals and visitors for many years.

The department will work to update more delicacies and places to the map in order to help foodies enjoy the cuisine of Hai Phong to the fullest, he revealed.

In the coming time, Hai Phong Department of Tourism will also produce short clips introducing food experience as well as historical, architectural, and tourist sites in city.

There are a lot of things to do to make food tourism become an attractive tourism in Hai Phong. It needs not only greater effort from the city’s hospitality sector but also the involvement of other sectors in ensuring food hygiene, traffic safety and social security.

It is also necessary to draw further participation from the owners of restaurants, eateries and hotels, as well as taxi drivers, in order to promote Hai Phong as a friendly and attractive destination to visitors from both at home and abroad.

TITC
Từ khóa: food experience, food map, food tourism, Hai-Phong

Tin liên quan

“Đánh thức” tiềm năng du lịch phố cổ Hà Nội

Không gian phố cổ Hà Nội (quận Hoàn Kiếm) không chỉ lưu giữ các giá trị văn hóa, lịch sử của Thủ đô mà còn chứa đựng những tiềm năng về du lịch. Làm sao để khai thác du lịch xứng tầm, bên cạnh sự nỗ lực của doanh nghiệp

Hương ước của buôn du lịch cộng đồng Akŏ Dhông (Đắk Lắk)

Trong quá trình đô thị hóa, hương ước phát huy vai trò vừa góp phần giữ gìn bản sắc văn hóa truyền thống, vừa cân bằng nhịp sống của buôn du lịch cộng đồng Akŏ Dhông (phường Tân Lợi, thành phố Buôn Ma Thuột, tỉnh Đắk Lắk).

Du lịch “về nguồn” qua di tích thời kháng chiến chống Pháp

Nâng tầm thương hiệu du lịch Việt Nam từ dòng khách cao cấp

Bắc Kạn gìn giữ và lan tỏa bản sắc văn hóa dân tộc

Xem tiếp

Tin nổi bật

“Đánh thức” tiềm năng du lịch phố cổ Hà Nội

Du lịch “về nguồn” qua di tích thời kháng chiến chống Pháp

Bắc Kạn gìn giữ và lan tỏa bản sắc văn hóa dân tộc

Lộc An khởi điểm cho du lịch cộng đồng

Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam 2025: Công nghệ xanh để đại dương bền vững

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79033480

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC