Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 07/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Cập nhật: 22/06/2023

Lai Chau province is home to 20 ethnic groups, who have upheld a rich cultural diversity. The weekly mountain fair is a venue for them to exhibit and sell their cultural and culinary specialties to tourists.

Young people of Sin Suoi Ho hamlet introduce their special dishes to tourists. (photo: VOV)

Every Saturday the Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district is crowded with people of different ethnic groups and tourists. They come to buy and exchange agricultural goods and handmade products such as brocade clothes, Mong panpipes, jewelry, and many kinds of souvenirs.

Hang Thi Ke of Sin Suoi Ho hamlet said: “I sell brocade blouses, skirts, dresses, and bags. I use social networks to introduce my products and our group’s culture.”

In recent years, Lai Chau province and Sin Suoi Ho hamlet in particular have received a growing number of tourists. The villagers have produced more souvenirs, clothes, and accessories to sell to tourists.

Cunique Chloe, a French tourist, said: “The fair is lively. Many people gather here to sell fantastic cultural products. I like these beautiful clothes and bags. I will buy some as souvenirs for my relatives and friends.”

The San Thang night fair in Lai Chau city is famous for ethnic dishes such as horse meat soup, grilled meat, smoked pork, sour pho, and many types of ethnic cakes of the Giay. On a winter night, nothing is more delicious than a hot bowl of pho noodle.

A corner of Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district, Lai Chau province (photo: VOV)

Nung Thi Nga, whose family has a long tradition of making pho noodle, said that in order to produce delicious pho noodle, they have to be careful at every stage, from selecting the rice to soaking and grinding the wet flour, spreading the batter in thin sheets, and cutting them. Every day her family makes 40kg of pho noodle, and twice that on market day.

Nga said: “When I was little, my parents taught me to make pho noodle. I’ve been selling the noodle for more than 10 years. My shop is always crowded. I’m very happy when I have many customers.”

The pho noodle of the Giay is handmade from local special rice. The hot broth has a unique, delicious flavor.

Nguyen Thanh Hai, a tourist from Hanoi, said: “I’ve come to Lai Chau several times. But this is the first time I’ve visited San Thang. The pho is delicious and fresh. They eat pho with aromatic herbs to enhance the flavor. I definitely will introduce the dish to many people.”

The cultural diversity of the ethnic groups in Lai Chau province offers tourists a unique attraction. The cultural products are being preserved and promoted through local fairs.

TITC
Từ khóa: cultural and culinary specialties, cultural diversity, ethnic groups, Lai Châu, tourists, weekly mountain fair

Tin liên quan

Bảo tồn đa dạng sinh học biển là nhiệm vụ cấp thiết

Ngày 5/6, tại Hà Nội đã diễn ra Hội thảo “Bảo tồn đa dạng sinh học biển”. Đây là hoạt động hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới, do Viện Địa lý nhân văn và phát triển bền vững thuộc Viện Hàn lâm Khoa học xã hội Việt Nam phối

Ninh Bình: Ra quân làm sạch biển, nêu cao khẩu hiệu “Đại dương kỳ diệu – Giữ gìn nguồn sống của nhân loại”

Sáng 06/6, tại Cồn Nổi, UBND huyện Kim Sơn, tỉnh Ninh Bình phối hợp với Sở Nông nghiệp và Môi trường, các ngành, đơn vị có liên quan tổ chức phát động chương trình ra quân làm sạch biển, hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới, Tuần lễ Biển, Hải

Khánh Hòa: Huyện đoàn Cam Lâm hưởng ứng Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam năm 2025

Bạc Liêu: Mít tinh hưởng ứng Ngày môi trường thế giới 5/6

Sôi nổi chương trình hưởng ứng ngày Môi trường thế giới

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bảo tồn đa dạng sinh học biển là nhiệm vụ cấp thiết

Bến Tre trồng cây xanh hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới

Cục Du lịch Quốc gia Việt Nam triển khai Tháng hành động phòng, chống ma túy năm 2025

Quảng Nam: Sôi nổi chương trình mít tinh bảo vệ môi trường, biển đảo

Đà Nẵng thực hiện 45 chương trình hưởng ứng Tháng hành động vì môi trường, Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79044658

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC