Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 18/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Cập nhật: 22/06/2023

Lai Chau province is home to 20 ethnic groups, who have upheld a rich cultural diversity. The weekly mountain fair is a venue for them to exhibit and sell their cultural and culinary specialties to tourists.

Young people of Sin Suoi Ho hamlet introduce their special dishes to tourists. (photo: VOV)

Every Saturday the Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district is crowded with people of different ethnic groups and tourists. They come to buy and exchange agricultural goods and handmade products such as brocade clothes, Mong panpipes, jewelry, and many kinds of souvenirs.

Hang Thi Ke of Sin Suoi Ho hamlet said: “I sell brocade blouses, skirts, dresses, and bags. I use social networks to introduce my products and our group’s culture.”

In recent years, Lai Chau province and Sin Suoi Ho hamlet in particular have received a growing number of tourists. The villagers have produced more souvenirs, clothes, and accessories to sell to tourists.

Cunique Chloe, a French tourist, said: “The fair is lively. Many people gather here to sell fantastic cultural products. I like these beautiful clothes and bags. I will buy some as souvenirs for my relatives and friends.”

The San Thang night fair in Lai Chau city is famous for ethnic dishes such as horse meat soup, grilled meat, smoked pork, sour pho, and many types of ethnic cakes of the Giay. On a winter night, nothing is more delicious than a hot bowl of pho noodle.

A corner of Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district, Lai Chau province (photo: VOV)

Nung Thi Nga, whose family has a long tradition of making pho noodle, said that in order to produce delicious pho noodle, they have to be careful at every stage, from selecting the rice to soaking and grinding the wet flour, spreading the batter in thin sheets, and cutting them. Every day her family makes 40kg of pho noodle, and twice that on market day.

Nga said: “When I was little, my parents taught me to make pho noodle. I’ve been selling the noodle for more than 10 years. My shop is always crowded. I’m very happy when I have many customers.”

The pho noodle of the Giay is handmade from local special rice. The hot broth has a unique, delicious flavor.

Nguyen Thanh Hai, a tourist from Hanoi, said: “I’ve come to Lai Chau several times. But this is the first time I’ve visited San Thang. The pho is delicious and fresh. They eat pho with aromatic herbs to enhance the flavor. I definitely will introduce the dish to many people.”

The cultural diversity of the ethnic groups in Lai Chau province offers tourists a unique attraction. The cultural products are being preserved and promoted through local fairs.

TITC
Từ khóa: cultural and culinary specialties, cultural diversity, ethnic groups, Lai Châu, tourists, weekly mountain fair

Tin liên quan

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

(TITC) – Ngày 12/5, tỉnh Sóc Trăng đã tổ chức lễ mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học với chủ đề “Hòa hợp với thiên nhiên và phát triển bền vững” nhằm nâng cao nhận thức cộng đồng và lan tỏa thông điệp bảo vệ môi

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

(TITC) – Ngày 14/5, tại thành phố Bắc Kạn, Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Bắc Kạn phối hợp với Trường Cán bộ quản lý văn hóa, thể thao và du lịch tổ chức lớp tập huấn chuyên đề về công tác bảo vệ môi trường trong

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Chuyện “mái ấm” của hải âu trên đảo Đá Lớn

Xem tiếp

Tin nổi bật

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Bắc Kạn: Hướng dẫn tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037420

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC