Chuyển đến nội dung
Thứ 5, ngày 15/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Markets in Hanoi bustling for Doan Ngo Festival

Markets in Hanoi bustling for Doan Ngo Festival

Cập nhật: 15/06/2021

The Doan Ngo Festival (the traditional Double-Fifth Festival), is held on the fifth day of the fifth lunar month, this year falling on a Monday; so many people are going to the market early. Popular items on this day of "killing pests and worms” are always fermented glutinous rice, sticky rice, fruits, Tro cake (Rice cake with herbal ash), and lotus seeds.

On the morning of June 14 – the Doan Ngo Festival (the fifth day of the fifth lunar month), from early on, Hanoi people are busy buying fermented glutinous rice, fruit, and cake before offering incense.

According to the old tradition, Vietnamese people also call Doan Ngo Festival the “killing pests and worms” festival, the day to catch insects and eliminate pests which are harmful to crops.

People often eat fermented glutinous rice with the belief it helps kill worms and improves their health.

During the early morning at the Gia Ngu market in Hoan Kiem district, people rush to the market to buy fermented glutinous rice, fruit, and cake before offering incense.

This year, many business households prepared beautifully decorated offerings.

"In order to prepare the ingredients for making the fermented glutinous rice, we had to find the best ingredients to make the dish for the Doan Ngo Festival. This year, due to the Covid-19 epidemic, my family mainly sold by order and delivered to the customers" says Van - the owner of a shop on Gia Ngu Street.

The price of items for the Doan Ngo Festival has increased compared to previous years. On average, a small package of fermented glutinous rice costs VND 10,000 to VND 50,000 depending on the weight.

A full tray of glutinous rice wine, fruit, Tro cake, is priced from VND200,000 to VND250,000 depending on the customer's request.

“Every year, people go to buy things and then offer incense, but this year due to the epidemic, many people have avoid contacted with otherse, so they asked our shop to make trays like this for them, before they offer incense. The ingredients are chosen by the customer and we just decorate and make it eye-catching”, added shop owner Van.

As it occurs near the summer solstice, the Doan Ngo Festival marks the inception of the hottest spell of the whole year, often coupled with epidemics and plagues. Therefore, in the old days, Vietnamese people still had many customs such as eating sour fruit, glutinous rice wine and Tro cake, from the moment they woke up in order to eradicate diseases.

People go to the market early to prepare for the Doan Ngo Festival.

Giang Nam

TITC
Từ khóa: Doan Ngo Festival, Markets in Hanoi

Tin liên quan

Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025: Sống hài hòa với thiên nhiên và phát triển bền vững

(TITC) – Ngày Quốc tế đa dạng sinh học năm 2025 (ngày 22/5) được Liên Hợp quốc phát động với chủ đề “Harmony with nature and sustainable development” – “Sống hài hòa với thiên nhiên và phát triển bền vững”, nhấn mạnh sự cần thiết thực hiện song song các

Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững

(TITC) – Ngày 8 tháng 6 hằng năm được chọn là Ngày Đại dương Thế giới (World Oceans Day), nhằm nâng cao nhận thức toàn cầu về vai trò thiết yếu của đại dương đối với sự sống và kêu gọi cộng đồng quốc tế chung tay bảo vệ môi

Ra Biển Đông săn những đường bay

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Xem tiếp

Tin nổi bật

Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025: Sống hài hòa với thiên nhiên và phát triển bền vững

Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Sức sống mới cho Khu du lịch thác Bản Giốc

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79035893

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC