Chuyển đến nội dung
Thứ 3, ngày 01/07/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Photos
  • /
  • Quang Nam residents busy making cakes ahead of Doan Ngo festival

Quang Nam residents busy making cakes ahead of Doan Ngo festival

Cập nhật: 02/06/2022

U Tro cakes represent one of the most common specialty foods in the central province of Quang Nam and are usually served during the Doan Ngo Festival on the fifth day of the fifth Lunar month, which is the second most important festival in Vietnam, which falls on June 15 this year.

These days Nguyen Thi Xuan Mai's family in Nghia Hiep village of Ai Nghia town in Dai Loc district are busy preparing U Tro cakes for the Doan Ngo Festival.

Mai shares that due to the country’s competent control of the COVID-19 pandemic, the purchasing power of consumers is higher compared to last year.

She adds that this year her family has prepared over 800 kg of sticky rice and is expected to make up to 80,000 cakes ahead of the festival.

Ha Thi Bay, 70, has been making cakes for more than 30 years. She says that U tro, a pyramidal sticky rice cake wrapped in ‘dot’ leaves, is among the typical dishes which are popular during the festival.

U Tro is carefully made during every stage, from preparing the materials to the cooking period which lasts for three to five hours.

Ten U tro cakes cost between VND13,000 and VND40,000, equal to between US$0.55 and US$1.71.

U Tro cakes are mainly consumed in Ho Chi Minh City, Quang Nam, Hoi An, and the Central Highlands.

For U Tro cake-making households, producing the cakes is done not only as part of their income, but also to preserve and promote the beauty of the long-standing culinary culture of Quang Nam province.

TITC
Từ khóa: Doan Ngo Festival, long-standing culinary culture, most common specialty foods, Quang-Nam, U Tro cakes

Tin liên quan

Huế phát triển nhiều điểm du lịch giảm thiểu rác thải nhựa

TP. Huế xác định, giảm rác thải nhựa là nhiệm vụ quan trọng để phát triển du lịch xanh, bền vững tại các điểm du lịch trên địa bàn.

Du lịch nha khoa – Hướng đi mới trong phát triển sản phẩm du lịch Đồng Tháp

Đồng Tháp được biết đến với nhiều sản phẩm du lịch sinh thái, nghỉ dưỡng độc đáo, thu hút du khách trong và ngoài nước. Mô hình du lịch nha khoa vừa ra đời là sản phẩm được các phòng khám nha khoa trên địa bàn triển khai kết hợp

Hải Phòng: Đánh thức di sản giữa lòng phố cảng

Độc đáo kiến trúc nhà tre gần Vườn Quốc gia Cúc Phương

Kinh tế địa phương và tín chỉ carbon

Xem tiếp

Tin nổi bật

Du lịch nha khoa – Hướng đi mới trong phát triển sản phẩm du lịch Đồng Tháp

Hải Phòng: Đánh thức di sản giữa lòng phố cảng

Kinh tế địa phương và tín chỉ carbon

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC