Chuyển đến nội dung
Thứ 2, ngày 19/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Culture - Heritage
  • /
  • San Thang fair shows rich ethnic culture in Lai Chau

San Thang fair shows rich ethnic culture in Lai Chau

Cập nhật: 25/12/2023

Lai Chau province was blessed by nature with majestic landscapes and mountains covered with clouds. There are peaceful villages in the valleys and on the mountainside and unique mountain fairs featuring local goods and culture. One of the fairs that attracts the most domestic and foreign tourists is San Thang.

At San Thang fair in Lai Chau province (photo: dangcongsan.vn)

The San Thang fair is held near highway 4D on Thursday and Sunday morning. People from villages in Phong Tho and Tam Duong district come to the market in the early morning to sell their farm produce and hand-made tools. They carry in their papooses rice, vegetable, and fruits or shoulder sacks containing hoes, knives, sickles, shovels, kitchen tripods, pigs, chickens, and geese.

The products are grown on their farms, collected in the forest, or hand-made in their spare time. The goods are displayed on canvas sheets spread on the ground.

Dong Thi Thoa, a representative of the Tourism Management Office of the Lai Chau provincial Department of Culture, Sports, and Tourism, said: “The San Thang fair has existed for a long time. Recently the province made the fair into a tourism attraction of the northwestern region. To the two original sessions on Thursday and Sunday morning, we’ve added a session on Saturday evening. At the San Thang fair, tourists can sample local cuisine, such as horse hotpot, pho noodles, and Giay popcorn cakes. We are proud to introduce our specialties to Vietnamese and foreign tourists.”

The San Thang fair sells many specialties of the mountains and forests that are part of the culture of local ethnic groups.

“Bánh bò, a type of sponge cake made from rice flour, water, sugar and yeast, is a famous cake made by the Giáy ethnic people. Almost every time I come to the San Thang market, my family eats pho and bánh bò,” said Thoa.

San Thang night market (photo: Bao Cong Thuong)

The local brocade products attract a lot of tourists. Thao A De, who sells brocade products made in Ta Leng commune, Tam Duong district, said: “Visitors often buy these clothes. I earn an average of 100 USD per day.”

The culinary corner is always crowded with people eager to try the local dishes. Mrs Thoa said: “The phở of the Giay is a must-try at the San Thang fair. All the ingredients are natural. The Giay have their own way of making pho noodles and broth. It’s interesting to watch the Giay women cutting the pho noodles.”

The San Thang night market on Saturday sells a variety of dishes and has a stage for folk music performances.

“Cultural performances showcasing the local ethnic culture make the San Thang night market fantastic. At every market session we stage performances by Lai Chau city art troupes,” said Thoa.

Giang Seo Pua

TITC
Từ khóa: domestic tourists, ethnic culture, foreign tourists, Lai Châu, San Thang fair

Tin liên quan

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Thị trường tín chỉ carbon đang được kỳ vọng trở thành một trong những công cụ quan trọng giúp Việt Nam hiện thực hóa cam kết phát thải ròng bằng 0 vào năm 2050. Không những thế, thị trường carbon còn giúp doanh nghiệp chuyển đổi xanh. Rừng ngập mặn

Du lịch Đà Nẵng vào mùa cao điểm: Điểm đến văn minh, thân thiện

Trong những ngày qua, người dân khắp nơi trên cả nước cũng như du khách quốc tế về Đà Nẵng để tham quan, đón chào các sự kiện “Mùa du lịch biển Đà Nẵng 2025”.

Điện Biên: Phê duyệt đề cương thành lập Vườn Quốc gia Mường Nhé

Cô Tô phát triển du lịch gắn với bảo vệ môi trường

Độc đáo bức tranh “Cá chép vượt vũ môn” trên cánh đồng lúa Tam Cốc, Ninh Bình

Xem tiếp

Tin nổi bật

Để tín chỉ carbon làm tài sản bảo đảm

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037619

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC