Chuyển đến nội dung
Thứ 5, ngày 26/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • ‘Tam huu’ – the taste of Tra Que Vegetable Village

‘Tam huu’ – the taste of Tra Que Vegetable Village

Cập nhật: 16/06/2023

The Creator gives each land its own characteristics to identify and also to keep people's hearts. If the Southwest region is famous for spring rolls that are made with shrimp, vegetables, herbs, and rice noodles wrapped in rice paper, ‘tam huu’ dish (three friends spring onion rolls) in Central Viet Nam with a distinctive flavour makes a name for a long-standing and famous vegetable-growing land called the Tra Que Vegetable Village.

Delicious 'tam huu' dish

Seen from above, the Tra Que Vegetable Village in Cam Ha Commune, Hoi An City, Quang Nam Province, looks like a colourful brocade sheet woven from dark and light green patches stretching to the horizon.

From the centre of Hoi An ancient town, about 2km to the northeast, the 300-year-old village is nestled on the Co Co River.

Blessed with the year-round cool climate, along with the love of the profession and the long-term suffering of farmers in Central Viet Nam, Tra Que has become one of the most famous craft villages in Viet Nam.

The village is well-known as the freshest and cleanest herb and vegetable supplier in Hoi An. It is now home to more than 40 kinds of leafy green vegetables cultivated by traditional organic methods under the meticulous hands of locals and the fresh air and favourable weather conditions.

Water for vegetable irrigation is carried by people with buckets from clean undergrounded water, whilst fertilisers are made from green seaweed of the De Vong River all year round.

Every January, Tra Que villagers organise the Cau Bong Festival to pray for bumper crops, and happiness and prosperity throughout the year, as well as introduce local vegetable products to visitors.

In the ceremony tray, there is always a plate of ‘tam huu’ arranged neatly and solemnly. ‘Tam huu’ means three friends and the “three friends” are the main ingredients. It is a type of Vietnamese spring roll which uses the ingredients of prawns, pork and herbs. To make the spring roll, instead of using rice paper, spring onion leaves are used to wrap around the prawns and pork.

It is quite simple to make the dish. Select the fresh pawns, pork belly and native herbs in the village. Boil the prawns and pork, and then slice the boiled pork and peel the prawns. Take a blanched spring onion leaf and pinch some mint and coriander at the base. Add in a piece of pork and prawns. Wrap around it with the rest of the onion leaf.

The dish is best served with sour and sweet sauce, giving a great taste of Tra Que village to every visitor.

Reporting by Le May - Translating by M.Dung

TITC
Từ khóa: 300-year-old village, Co Co River., Quang-Nam, tam huu dish, Tra Que vegetable village

Tin liên quan

Phát huy tiềm năng du lịch sinh thái làng nghề Bát Tràng

Những năm gần đây, làng nghề Bát Tràng (Bát Tràng, Gia Lâm, Hà Nội) đang nỗ lực kiến tạo thành một điểm đến của du lịch bền vững, mang đến nhiều hoạt động trải nghiệm phong phú và thụ hưởng giá trị của công nghệ du lịch thông minh cho

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Mới đây, UBND tỉnh Quảng Nam có văn bản đề nghị Bộ Văn hóa, Thể thao và Du lịch thẩm định, trình Thủ tướng Chính phủ phê duyệt đề án Bảo tồn và phát huy giá trị di sản văn hóa thế giới đô thị cổ Hội An đến năm

Tạo sức hút cho các sản phẩm du lịch địa phương

Tắm biển an toàn kiểu mới ở Sầm Sơn

Hòa Bình: tạo môi trường du lịch lành mạnh, thu hút khách

Xem tiếp

Tin nổi bật

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Tắm biển an toàn kiểu mới ở Sầm Sơn

Quảng Ninh: Di sản văn hoá và mục tiêu phát triển du lịch bền vững

Mở rộng không gian, thúc đẩy du lịch địa phương phát triển

Du lịch Huế cân bằng và khác biệt

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC