Chuyển đến nội dung
Thứ 3, ngày 24/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • The amazing palm sugar honeycomb cake of Bay Nui

The amazing palm sugar honeycomb cake of Bay Nui

Cập nhật: 06/10/2022

An Giang is not only famous for its fish sauces but it also known for its delicious palm sugar honeycomb cake, which is made from palm sugar to create a unique and unforgettable sweet taste.

The famous palm sugar honeycomb cake is the favorite dish of the Southwest region’s people. The cake is made with rice flour, doum palm fruit powder (doum palm fruit peel powder mixed with rice flour), palm sugar, and coconut milk. The cake is golden, wrapped in banana leaves and sprinkled with scraped coconut.

Itʼs a great feat to make this Bay Nui speciality. From the fermenting process of flour, choosing the suitable doum palm fruit, choosing natural sugars, and adding some coconut milk so that the steamed cake will have a natural yellow color and a delicious and special taste.

When making the cake, the first step is mixing a little Vietnamese fermented sticky rice with Nang Nhen rice flour to stimulate the fermentation process. Hence, the final product will also have the special smell of wine. Next, palm sugar along with doum palm fruit powder and coconut milk will be mixed with the rice flour one by one. The baker will then add a little water and mix all the ingredients in a measured ratio. When the ingredients are well mixed, the dough will be kept until the next day and then divided into small molds to be steamed. The molds are usually small, either round or square. When the water in the pot has boiled and is hot enough, the cake will then be steamed. The freshly steamed cake are very soft, the clear fatty taste of coconut milk mixing with the sweetness of sugars is truly exceptional.

For a long time, palm sugar honeycomb cake used to be a snack of the people of An Giang but has now become a gift for tourists to bring home for their family.

Tran Loi

TITC
Từ khóa: An Giang, Bảy Núi, honeycomb cake, palm sugar, unforgettable sweet taste

Tin liên quan

Vẻ đẹp nguyên sơ của thác Khuổi Lò (Bắc Kạn)

Ẩn mình giữa núi rừng nguyên sơ của xã Đôn Phong (Bạch Thông, Bắc Kạn), thác nước Khuổi Lò thuộc thôn Bản Chiêng là một thắng cảnh thiên nhiên tuyệt đẹp, mang vẻ đẹp nguyên sơ, thanh bình hiếm có. Những ngày hè oi bức rất nhiều người đã đến

Thúc đẩy bảo tồn đa dạng sinh học, góp phần phát triển bền vững

Lào Cai đang đẩy mạnh các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học, gắn với phát triển kinh tế xanh, góp phần duy trì cân bằng sinh thái và hướng đến mục tiêu phát triển bền vững toàn diện.

Nam Định: Bảo tồn, phát huy giá trị nhiều di sản của tiền nhân

Mở rộng không gian, thúc đẩy du lịch địa phương phát triển

Du lịch Huế cân bằng và khác biệt

Xem tiếp

Tin nổi bật

Mở rộng không gian, thúc đẩy du lịch địa phương phát triển

Du lịch Huế cân bằng và khác biệt

Đồng Nai – Nơi mạch nguồn văn hóa hội tụ và phát triển

Ninh Thuận đẩy mạnh phát triển du lịch bền vững

Phan Thiết tiếp tục khẳng định là điểm đến an toàn, hấp dẫn

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC