Chuyển đến nội dung
Thứ 5, ngày 15/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • True Italian Taste 2022 promotes Italian cuisine in Viet Nam

True Italian Taste 2022 promotes Italian cuisine in Viet Nam

Cập nhật: 05/07/2022

True Italian Taste 2022, a project aiming to promote authentic Italian cuisine to the world, has kicked off in Viet Nam.

DELICIOUS FOOD: True Italian Taste 2022's theme of “Authentic Italian Table - Italian Breakfast & Aperitivo” introduces an overview of Italian breakfast – its practice, special features and local staples of Tuscany region. Photo courtesy of Multimedia JSC

The project is promoted and financed by the Italian Minister of Foreign Affairs and International Cooperation to promote and safeguard authentic and quality Italian products.

It is coordinated by Assocamerestero (Association of Italian Chambers of Commerce Abroad) in collaboration with the Italian Chamber of Commerce in Viet Nam (ICHAM), with the patronage of the Embassy of Italy in Viet Nam.

The theme of this year’s project is “Authentic Italian Table - Italian Breakfast & Aperitivo” which introduces an overview of Italian breakfast – its practice, special features and local staples of the Tuscany region.

At the opening event of True Italian Taste 2022 in Ha Noi last Wednesday, Italian Ambassador to Viet Nam Antonio Alessandro highlighted the importance of Italian food, along with fashion and furniture in Italy's economy and culture.

He also emphasised the role of Viet Nam in supplying agricultural products, particularly coffee beans, to Italy, and hoped to continue to maintain and promote relations between the two countries.

PROMOTING ITALY: ICHAM chairman Michele D’Ercole, Italian Ambassador to Viet Nam Antonio Alessandro, and Le Thi Quynh Trang, Brand Ambassador for True Italian Taste 2022 (from left to right). Photo courtesy of Multimedia JSC

Le Thi Quynh Trang, President of Vietnam International Fashion Week, was appointed as the Brand Ambassador for True Italian Taste 2022.

Trang said, “I am very honoured and proud to be trusted and invited to continue to be Ambassador of Italian Cuisine in Viet Nam.”

“The role will bring me more opportunities to connect and promote cultural development between the two countries, as well as promote Italian culture, fashion and cuisine to more Vietnamese people,” she said.

Trang was founder and chairwoman of VIFW in 2014. The leading fashion event in the country has attracted numerous local and international designers and brands, especially Italian brands like Elisabetta Franchi, Maison Gattinoni, Retano Balestra, and Antonio Grimaldi.

In 2021, she was awarded the Knight of the Order of the Star of Italy in recognition of her contribution to promoting and consolidating the reputation of Italy in Viet Nam in the fields of creativity, training, marketing, craftsmanship, fashion, and culture.

Trang has returned from Italy after participating in the Expo Riva Schuh & Gardabags, an international trade fair for footwear, leather goods and accessories, and Pitti Immagine Uomo, a renowned international trade fair for men's clothing and accessories to enhance trade and business cooperation between the two countries.

True Italian Taste is part of “The Extraordinary Italian Taste” programme, which promotes conscious consumption of 100 per cent-made-in-Italy agri-food products by spreading knowledge of the origin, nutritional aspects, and PDO (protected designation of origin) and PGI (protected geographical indication) certifications.

To date, the project has been implemented in 40 countries and territories. It began in Viet Nam in 2018.

TITC
Từ khóa: Italian cuisine, project, True Italian Taste 2022, Việt Nam

Tin liên quan

Ra Biển Đông săn những đường bay

Giữa mênh mông Biển Đông, đường bay của cá chuồn vút lên thành vũ điệu, cú phóng mình của cá heo tinh nghịch đáng yêu, đàn ó sà xuống chớp nhoáng, thót tim… Mỗi đường bay là chuyển động của sự sống, bản năng sinh tồn nhưng cũng mang vẻ

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Từ những ao đầm nuôi tôm, cua đến những cánh rừng đước bạt ngàn, Cà Mau đang khéo léo biến lợi thế thành giá trị, biến tiềm năng thành sinh kế bền vững. Hướng đi này không chỉ giúp người dân “ly nông bất ly hương”, mà còn lan tỏa

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Sức sống mới cho Khu du lịch thác Bản Giốc

Liên kết không gian du lịch di sản thế giới Hội An

Xem tiếp

Tin nổi bật

Phát triển mô hình nuôi trồng thủy sản kết hợp du lịch sinh thái ở Cà Mau

Thúc đẩy hoạt động bảo vệ môi trường quốc gia

Sức sống mới cho Khu du lịch thác Bản Giốc

Khánh Hòa: 90 người tham gia hoạt động “Thanh niên vì môi trường xanh”

Khẩn trương nghiên cứu, xây dựng đề án phát triển đặc khu Côn Đảo

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79035845

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC