Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 18/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Try and enjoy

Try and enjoy

Cập nhật: 22/07/2022

Wanting to try seafood in different regions has always been one of the top reasons why people travel so much nowadays. In the South of Viet Nam, there are countless famous dishes for visitors to try and enjoy, which will surely give them an unforgettable impression.

Sea tuna eye of Phu Yen

SEA TUNA EYE

Speaking of Phu Yen, it is impossible not to mention the sea tuna eye specialty. Being a highly nutritious seafood, tuna is a great source of nutrition and is made into various dishes. In particular, the locals have created a tuna-eye stew with Chinese traditional medicine herbs. The tuna eyes are usually stewed in small pots with some herbs such as Chinese jujube, Wolfberry, and some spices like onion, garlic, and pepper... The result is a very delicious and nutritious dish for the guests to enjoy. With a distinctive taste, in 2014, sea tuna eye was voted by the Vietnam Record Association to be in the top 10 most famous seafood specialties in Vietnam.

Khọt cake of Vung Tau

KHOT CAKE OF VUNG TAU

Coming to Vung Tau, one of the dishes that visitors must try is khọt cake. Here, there are many famous spots to get khọt cake, such as: Co Ba Vung Tau, Banh Khot Ba Hai, Banh Khot Goc Vu Sua,... The main ingredients of the dish are flour and shrimp. To add to the appeal, the cake is also decorated with red and yellow shades.

While enjoying the khọt cake, guests will feel the crispness of the flour mixed with the shrimp meat, combined with the amazing aroma of onion and fat. Add some savory vegetables and a sweet and sour spicy sauce and what you have is an unforgettable dish.

THANH PHU CRAB

The Thanh Phu district of Ben Tre city borders the East Sea with a long coast. Hence, seafood in this area has many unique features and values.

Thanh Phu crab is known for its top quality, with quite a large size, rich in crab roe, crispy meat, and an overall taste that is very good. Coming to Thanh Phu, visitors must definitely try eating hot pot with crabs and lots of vegetables, creating a very sweet and tasty soup.

Phu Quoc's herring salad

PHU QUOC’S HERRING SALAD

One of the dishes that helped building Kien Giang's culinary brand is Phu Quoc’s herring salad. The herring used for the dish must be fresh to ensure its natural flavor after the making process. After the cleaning process, the herring will be sliced and mixed with onions, basil, or Phu Quoc wild vegetables, depending on the recipe of different diner.

The sauce play a crucial role in the making of Phu Quoc’s herring salad. Phu Quoc fish sauce will be mixed with lemon juice, added with a little sugar, garlic, pepper... to create a very tasty bowl of sauce. The sauce the will be spread evenly on the lettuce, eggplant, and basil... on the surface of the rice paper, then a layer on the freshly scented fish. The mixture the will be rolled and then enjoy with the sauce. When enjoying the dish, guests will taste the famous sweetness of Phu Quoc herring salad.

Thanh Tung

TITC
Từ khóa: Bến Tre, crab, famous dishes, herring salad, khọt cake, Phú Quốc, Phú Yên, sea tuna eye, seafood, Vũng Tàu

Tin liên quan

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

(TITC) – Ngày 12/5, tỉnh Sóc Trăng đã tổ chức lễ mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học với chủ đề “Hòa hợp với thiên nhiên và phát triển bền vững” nhằm nâng cao nhận thức cộng đồng và lan tỏa thông điệp bảo vệ môi

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

(TITC) – Ngày 14/5, tại thành phố Bắc Kạn, Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Bắc Kạn phối hợp với Trường Cán bộ quản lý văn hóa, thể thao và du lịch tổ chức lớp tập huấn chuyên đề về công tác bảo vệ môi trường trong

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Chuyện “mái ấm” của hải âu trên đảo Đá Lớn

Xem tiếp

Tin nổi bật

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Bắc Kạn: Hướng dẫn tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037146

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC