Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 18/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • US blogger: Here are 14 famous Vietnamese dishes to try

US blogger: Here are 14 famous Vietnamese dishes to try

Cập nhật: 14/06/2024

(TITC) - Lauren Breedlove, a freelance writer and photographer from New York recently introduced 14 famous Vietnamese dishes on the Celebrity Cruises' website, describing the country as vibrant with an exciting street food scene, intriguing culinary delights, and world-famous dishes that serve to dazzle hungry travellers.

Pho (noodle soups) topped the list, which is one of the best Vietnamese dishes. This traditional soup can be found almost anywhere in the country and is a prime example of culinary beauty in simplicity. A mixture of broth, rice noodles, fresh herbs like ginger and green onion, and either chicken (pho ga) or beef (pho bo) warms the stomach, and the soul, Breedlove stated.

Pho bo (Photo: Collection)

Another Vietnamese staple enjoyed around the world is Banh Mi which is the country’s famous sandwich. A crisp Banh Mi combines with meat, cheese, fresh and pickled vegetables, butter, and chilli sauce. Each region will have its own version of Banh Mi, however, it remains a very popular street food item, ideal as a snack or a quick meal, any time of day.

Banh mi (Photo: Collection)

In Ha Noi, you’ll find a simple version of the banh mi, while in Ho Chi Minh City, the sandwich is a little heavier on the sauces, Breedlove commented.

The dish is followed by the healthy snack Goi Cuon (Vietnamese summer, or fresh spring rolls); Banh Xeo (Vietnam’s crispy crepe or pancake-style dish stuffed with shrimp, pork, herbs, onion, and bean sprouts); Mi Quang, the dish, which according to Breedlove, the comforting meal rivals the ever-popular pho; Cha Ca (fried fish); Cao Lau (noodle dish with pork, adorned with wonton-style crackers); Bo Kho (beef stew), and Ca Kho To (caramelised and braised snakehead fish or catfish).

Banh Xeo (Photo: Collection)

Cao Lau (Photo: Collection)

Mi Quang (Photo: Collection)

Cha Ca (Photo: Collection)

The blogger also recommended Bun Cha, a lunchtime favourite nationwide, particularly in the capital city of Ha Noi which is located in the northern region of the country.

Bun Cha (Photo: Collection)

The crispy outside and juicy inside of the meatball-like patties combine to be the perfect contrast to the fish sauce and lime broth, lettuce or cabbage, bean sprouts, basil, and rice noodles when eaten together, she wrote.

Furthermore, the blogger suggested healthy food options, including Rau Muong Xao Toi (stir-fried water spinach), Banh Bao Vac (white rose dumpling, originating in Hoi An), Che Ba Mau (three colour dessert), and Bot Chien (fried dough).

The country can be enjoyed as a feast for the senses, boasting a range of exotic flavours and scents which are woven into the exciting food culture. Visitors are therefore encouraged to dive into the best Vietnamese dishes through a cooking class, food tour, market meanderings, and tours of street food, the article concluded.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa: best food, famous dishes, Vietnam

Tin liên quan

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

(TITC) – Ngày 12/5, tỉnh Sóc Trăng đã tổ chức lễ mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học với chủ đề “Hòa hợp với thiên nhiên và phát triển bền vững” nhằm nâng cao nhận thức cộng đồng và lan tỏa thông điệp bảo vệ môi

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

(TITC) – Ngày 14/5, tại thành phố Bắc Kạn, Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Bắc Kạn phối hợp với Trường Cán bộ quản lý văn hóa, thể thao và du lịch tổ chức lớp tập huấn chuyên đề về công tác bảo vệ môi trường trong

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Chuyện “mái ấm” của hải âu trên đảo Đá Lớn

Xem tiếp

Tin nổi bật

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Bắc Kạn: Hướng dẫn tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037297

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC