Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 07/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • US magazine features four best new restaurants in Hanoi

US magazine features four best new restaurants in Hanoi

Cập nhật: 11/10/2022

Lifestyle magazine CnTraveller of the United States has recently published an article highlighting the four best new restaurants in Hanoi, including A Ban Mountain Dew, Chapter Dining & Grill Hanoi, Koki House Of Senses, and the Hudson Rooms

A Ban Mountain Dew

The first place mentioned in the list is A Ban Mountain Dew which specialises in serving dishes from the northwest mountainous region. According to the article, a lots of A Ban’s dishes are wonderfully smoky, with the chef Viet being a native of Son La, a province west of Hanoi that borders Laos. Viet is renowned for serving up tangy and textural dishes, as well as outré servings like fried bugs amidst atmospheric decor which references paddy fields and the upside down architecture of ethnic groups.

Chapter Dining & Grill Hanoi is a restaurant located on hip Chan Cam street that opened earlier this year and features technically-accomplished cuisine with a lick of flame and a twist of smoke.

Chapter Dining & Grill Hanoi

The article highlights the restaurant’s open kitchen, typical of chef Quang Dung’s previous projects such as T.U.N.G Dining and Habakuk Fine Coffee & Bistro. At the restaurant, the cuisine plays around with street food as fine dining, including the spread-eagled chicken foot stuffed with homemade chorizo, with the menu being divided into chapters and ascending from earthly delights to heavenly desserts.

At the Capella hotel in Hanoi, the basement features Koki House Of Senses whilst the Hudson Rooms is on the top floor. Compared to the rest of the Capella Hanoi, Koki is a chic and understated underground space which follows a Japanese theme.

At Koki’s Akio Lounge, the bar team takes guests on a road trip through Japan with cocktails themed after stops along the way. This includes Nikko and its cherry blossom and Oita and its bubbling hot springs. Each one comes with a snack, approved by Juinichi Yoshida, the chef who turned teppanyaki into Michelin-star cuisine at his restaurant, Ishigaki Yoshida, located just outside Roppongi.

At Koki’s Hibana, chef Yoshida and his team serve the same cuts of premium Yaeyama Kyori beef, sourced exclusively from Okinawa’s Yaeyama island, as they do in Tokyo, with all meat having a certificate of authenticity with the cow’s genealogy and nose print.

In contrast, the Hudson Rooms is an ode to New York’s Grand Central Station, with a cocktail menu inspired by the train lines leaving the platform and heading across to Chicago and beyond to LA, north to Canada, or south to Miami. There are bountiful platters of fresh seafood too, and freshly-shucked oysters, before a whistle blows and head bartender William hands out espresso martinis as if you’re pulling out Grand Central on the 20th Century Limited Streamliner, one of the world’s most expensive passenger trains in a bygone era.

TITC
Từ khóa: A Ban Mountain Dew, best new restaurants, Chapter Dining & Grill Hanoi, CNTraveller, Hanoi, Hudson Rooms, Koki House Of Senses

Tin liên quan

Bảo tồn đa dạng sinh học biển là nhiệm vụ cấp thiết

Ngày 5/6, tại Hà Nội đã diễn ra Hội thảo “Bảo tồn đa dạng sinh học biển”. Đây là hoạt động hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới, do Viện Địa lý nhân văn và phát triển bền vững thuộc Viện Hàn lâm Khoa học xã hội Việt Nam phối

Ninh Bình: Ra quân làm sạch biển, nêu cao khẩu hiệu “Đại dương kỳ diệu – Giữ gìn nguồn sống của nhân loại”

Sáng 06/6, tại Cồn Nổi, UBND huyện Kim Sơn, tỉnh Ninh Bình phối hợp với Sở Nông nghiệp và Môi trường, các ngành, đơn vị có liên quan tổ chức phát động chương trình ra quân làm sạch biển, hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới, Tuần lễ Biển, Hải

Khánh Hòa: Huyện đoàn Cam Lâm hưởng ứng Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam năm 2025

Bạc Liêu: Mít tinh hưởng ứng Ngày môi trường thế giới 5/6

Sôi nổi chương trình hưởng ứng ngày Môi trường thế giới

Xem tiếp

Tin nổi bật

Bảo tồn đa dạng sinh học biển là nhiệm vụ cấp thiết

Bến Tre trồng cây xanh hưởng ứng Ngày Môi trường thế giới

Cục Du lịch Quốc gia Việt Nam triển khai Tháng hành động phòng, chống ma túy năm 2025

Quảng Nam: Sôi nổi chương trình mít tinh bảo vệ môi trường, biển đảo

Đà Nẵng thực hiện 45 chương trình hưởng ứng Tháng hành động vì môi trường, Tuần lễ Biển và Hải đảo Việt Nam

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79044658

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC