Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 28/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

Cập nhật: 16/03/2023

Vlogger Brandon Hurley of the United States, who has been living in Ho Chi Minh City for more than eight years, has recommended six delicious local dishes that foreign visitors should not miss out on when travelling to Vietnam.

Cơm tam (broken rice)

Com tam is available nationwide, but the taste of the dish with grilled pork chops, shredded pork skin, and steamed egg custard is best in the south, particularly in Ho Chi Minh City.

At some restaurants, omelettes, steamed egg rolls, and fried chicken are added to the dish, whilst the broken rice is eaten with sweet and sour fish sauce and fried fragrant onion.

Mam tom (shrimp paste)

Mam tom (shrimp paste or shrimp sauce) is a strong-smelling fermented condiment popularly used in Vietnamese food. There are two types of shrimp paste, with one being extremely dry and firm while the other is moist and saucy. The former can be used to marinate food, while the latter can be used as a dipping sauce.

Shrimp paste is frequently made by fermenting sea shrimps with salt to achieve the desired flavour and colour. Typically, the dark purple colour and salty flavour are the main characteristics of a delectable shrimp paste.

Banh cuon (rice noodle roll)

Banh Cuon (rice noodle roll) is one of the traditional dishes found in Hanoi, although it is sold nationwide.

It is made using a thin, wide sheet of steamed fermented rice batter that is filled with seasoned ground pork, minced wood ear mushroom, and minced shallots.

Banh cuon is served with nuoc mam, a mixture of fish sauce, sugar, and lime.

Duong dua (Coconut worm)

The coconut worm has long been considered a specialty food of Ben Tre.

The living worms are dropped into a bowl of alcohol. After the worms emit contaminants, they are then washed and put into a bowl of chili fish sauce, with the living worms being fat and fleshy, similar to an egg yolk.

Banh can (custard cake)

Banh can, which is a popular dish served in the central region, is prepared by pouring the batter, which contains soaked rice and water, into small clay pots on top of a special stove. A small amount of egg is then poured into each of the pots which are then closed in order to allow the mixture to be grilled.

After the cakes are done, cake makers typically flip them over and place them on top of one another, akin to a miniature burger.

The dish is then served with cha (Vietnamese sausage) and a bowl of dipping sauce typically made from fish sauce, chopped onions, and other seasonings, garnished with Vietnamese shumai meatballs.

Bun bo Hue (Hue-style beef noodle soup)

Bun bo Hue is renowned for being the most a favourite among Vietnamese foodies. The dish is a beef noodle soup or Vietnamese soup containing rice vermicelli, beef, and pettioes originating from Hue.

A good bowl of Bun Bo Hue contains vermicelli-like rice noodles, spicy soup, and beef. In addition, other items can be added such as a pork pie, congealed pork blood, and a plate of fresh and raw vegetables.

TITC
Từ khóa: banh can, Banh Cuon, bun bo, com tam, duong dua, mam tom, must-try Vietnamese dishes

Tin liên quan

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Cùng với nhiều địa phương trong khu vực, Cà Mau hiện đang gánh chịu những tác động nặng nề của biến đổi khí hậu (BÐKH) như: nước biển dâng, xâm nhập mặn, khô hạn, bão lũ, ngập úng kéo dài, sạt lở đất… Không chỉ ngành nông – lâm –

Khởi sắc du lịch Hà Tĩnh

Theo số liệu thống kê, sáu tháng đầu năm 2025, tỉnh Hà Tĩnh đón hơn 3,7 triệu lượt khách đến tham quan, nghỉ dưỡng, tăng 8,1 % so với cùng kỳ năm 2024.

Cơ hội tái cấu trúc ngành du lịch Tuyên Quang

Côn Đảo (Bà Rịa – Vũng Tàu) tiếp tục khẳng định là địa chỉ đỏ thu hút du khách

Ngư dân Quảng Ngãi làm du lịch cộng đồng

Xem tiếp

Tin nổi bật

Cà Mau phát triển du lịch thích ứng biến đổi khí hậu

Quảng Nam: Bảo tồn di sản từ nền tảng đời sống cộng đồng

Tắm biển an toàn kiểu mới ở Sầm Sơn

Quảng Ninh: Di sản văn hoá và mục tiêu phát triển du lịch bền vững

Mở rộng không gian, thúc đẩy du lịch địa phương phát triển

Xem nhiều nhất

Enchanting journey to Binh Chau Beach
Say đắm Tây Giang
Hòn Bà Vũng Tàu - cùng khám phá điểm đến linh thiêng hoang sơ
Ngày Đại dương Thế giới 2025: Việt Nam hành động vì biển xanh bền vững
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC