Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 18/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

Cập nhật: 16/03/2023

Vlogger Brandon Hurley of the United States, who has been living in Ho Chi Minh City for more than eight years, has recommended six delicious local dishes that foreign visitors should not miss out on when travelling to Vietnam.

Cơm tam (broken rice)

Com tam is available nationwide, but the taste of the dish with grilled pork chops, shredded pork skin, and steamed egg custard is best in the south, particularly in Ho Chi Minh City.

At some restaurants, omelettes, steamed egg rolls, and fried chicken are added to the dish, whilst the broken rice is eaten with sweet and sour fish sauce and fried fragrant onion.

Mam tom (shrimp paste)

Mam tom (shrimp paste or shrimp sauce) is a strong-smelling fermented condiment popularly used in Vietnamese food. There are two types of shrimp paste, with one being extremely dry and firm while the other is moist and saucy. The former can be used to marinate food, while the latter can be used as a dipping sauce.

Shrimp paste is frequently made by fermenting sea shrimps with salt to achieve the desired flavour and colour. Typically, the dark purple colour and salty flavour are the main characteristics of a delectable shrimp paste.

Banh cuon (rice noodle roll)

Banh Cuon (rice noodle roll) is one of the traditional dishes found in Hanoi, although it is sold nationwide.

It is made using a thin, wide sheet of steamed fermented rice batter that is filled with seasoned ground pork, minced wood ear mushroom, and minced shallots.

Banh cuon is served with nuoc mam, a mixture of fish sauce, sugar, and lime.

Duong dua (Coconut worm)

The coconut worm has long been considered a specialty food of Ben Tre.

The living worms are dropped into a bowl of alcohol. After the worms emit contaminants, they are then washed and put into a bowl of chili fish sauce, with the living worms being fat and fleshy, similar to an egg yolk.

Banh can (custard cake)

Banh can, which is a popular dish served in the central region, is prepared by pouring the batter, which contains soaked rice and water, into small clay pots on top of a special stove. A small amount of egg is then poured into each of the pots which are then closed in order to allow the mixture to be grilled.

After the cakes are done, cake makers typically flip them over and place them on top of one another, akin to a miniature burger.

The dish is then served with cha (Vietnamese sausage) and a bowl of dipping sauce typically made from fish sauce, chopped onions, and other seasonings, garnished with Vietnamese shumai meatballs.

Bun bo Hue (Hue-style beef noodle soup)

Bun bo Hue is renowned for being the most a favourite among Vietnamese foodies. The dish is a beef noodle soup or Vietnamese soup containing rice vermicelli, beef, and pettioes originating from Hue.

A good bowl of Bun Bo Hue contains vermicelli-like rice noodles, spicy soup, and beef. In addition, other items can be added such as a pork pie, congealed pork blood, and a plate of fresh and raw vegetables.

TITC
Từ khóa: banh can, Banh Cuon, bun bo, com tam, duong dua, mam tom, must-try Vietnamese dishes

Tin liên quan

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

(TITC) – Ngày 12/5, tỉnh Sóc Trăng đã tổ chức lễ mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học với chủ đề “Hòa hợp với thiên nhiên và phát triển bền vững” nhằm nâng cao nhận thức cộng đồng và lan tỏa thông điệp bảo vệ môi

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

(TITC) – Ngày 14/5, tại thành phố Bắc Kạn, Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Bắc Kạn phối hợp với Trường Cán bộ quản lý văn hóa, thể thao và du lịch tổ chức lớp tập huấn chuyên đề về công tác bảo vệ môi trường trong

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Chuyện “mái ấm” của hải âu trên đảo Đá Lớn

Xem tiếp

Tin nổi bật

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Bắc Kạn: Hướng dẫn tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037159

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC