Chuyển đến nội dung

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 01/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Vietnamese cuisine – peace ambassador

Vietnamese cuisine – peace ambassador

Cập nhật: 15/03/2019

The recently-concluded DPRK-USA Summit in Hanoi provided a great opportunity to introduce the image of Vietnam to the world. Vietnamese cuisine was offered to foreign diplomats and reporters as a taste of Vietnamese culture.

Hanoi food is served at the International Media Centre (IMC) during the DPRK-USA Summit in Hanoi (Photo: Thuy Linh/ vov.vn)

Many prominent chefs were asked to prepare food at the International Media Centre (IMC) during the DPRK-USA Summit in Hanoi.

A wide range of European and Asian dishes, including typical food of Hanoi such as ‘Pho Thin’ (Mr. Thin’s noodles served with beef), ‘bun cha’ (noodles and grilled meat), ‘bun thang’ (noodles in chicken broth), ‘xoi Phu Thuong’ (steamed glutinous rice) and ‘banh khuc’(cake made of glutinous rice mixed with gnaphalium leaves), were served. Mr. Nguyen Quoc Hung, who was in charge of the logistics service at the IMC, said: “The menu included a variety of dishes. The reporters were really impressed with the Hanoi cuisine, especially the Hanoi Pho”.

Jung Rina, a reporter with South Korea’s Asia Today newspaper, was in Hanoi to report on the DPRK-USA Summit and had also been in Vietnam in 2017 to cover the APEC 2017 Summit in Da Nang. She speaks Vietnamese fluently, having majored in Vietnamese in school. She said she really enjoyed the Pho and the shrimp paste: “I like beef noodle soup and vermicelli with tofu and shrimp paste. South Koreans are also fond of Pho because it is similar to South Korean soup”.

Proud to serve “bun thang” at an important international event for the first time, chef Doan Van Loi said Ba Am “bun thang” appeared in Hanoi more than 100 years ago: “Bun thang is considered a typical dish of Hanoi. It requires a number of ingredients to make a bowl of bun thang, including shrimp paste, chicken, pork, egg, and herbs”.

Mr. Hoang Nhan Chinh, Head of the Tourism Advisory Board, said: “Each dish has its own story and message which makes foreign visitors want to explore. Food is like an ambassador that promotes the image of Vietnam as well as its local tourism sector”.

Journalist Nguyen Ngoc Anh said: “Vietnamese cuisine is becoming better known in global media. It’s getting easier to find information on how and where to enjoy the delicious food of Hanoi. We should do more to publicize Vietnamese cuisine and culture to the world”.

Thu Hang

TITC
Từ khóa: DPRK-USA Summit, Hanoi food

Tin liên quan

Nâng cao hiệu quả bảo tồn đa dạng sinh học

Theo báo cáo đa dạng sinh học quốc gia, nước ta là một trong 16 quốc gia có đa dạng sinh học cao nhất thế giới hiện nay. Tuy nhiên, ảnh hưởng tiêu cực của biến đổi khí hậu, của con người và của nhu cầu phát triển kinh tế

Bình Định nghiêm cấm phương tiện thủy không đủ điều kiện đón khách

Chủ tịch UBND tỉnh Bình Định vừa yêu cầu siết chặt quản lý hoạt động giao thông đường thủy nội địa phục vụ du lịch. Theo đó, nghiêm cấm các phương tiện không đảm bảo điều kiện theo quy định tham gia vận chuyển hành khách, du khách tại khu

Thanh Hóa: Mít-tinh hưởng ứng Tháng Hành động vì môi trường và Ngày Môi trường thế giới

Đà Nẵng: Tăng cường vệ sinh môi trường dịp Lễ hội pháo hoa

Tháng hành động phòng, chống ma túy 2025: “Chung một quyết tâm – Vì cộng đồng không ma túy”

Xem tiếp

Tin nổi bật

Nâng cao hiệu quả bảo tồn đa dạng sinh học

Thanh Hóa: Mít-tinh hưởng ứng Tháng Hành động vì môi trường và Ngày Môi trường thế giới

Tháng hành động phòng, chống ma túy 2025: “Chung một quyết tâm – Vì cộng đồng không ma túy”

Triển lãm tác phẩm ảnh: Quân đội với nhiệm vụ bảo vệ môi trường

Sở Nông nghiệp và Môi trường Quảng Nam hưởng ứng Tuần lễ biển và hải đảo Việt Nam

Xem nhiều nhất

Say đắm Tây Giang
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79042571

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC