Chuyển đến nội dung
Thứ 7, ngày 17/05/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Vietnamese dishes being served as 100 Best Rated Meat Dishes in the World

Vietnamese dishes being served as 100 Best Rated Meat Dishes in the World

Cập nhật: 23/03/2023

(TITC) - Bun Cha, Bo nhung dam and Bo kho are 3 Vietnameses dishes that recently are listed in top 100 Best Rated Meat Dishes in the World by TasteAtlas Magazine.

Grilled Pork Meatballs with Vermicelli Noodles (Bún chả) (Photo: Vinpearl)

Bun Cha or Grilled Pork Meatballs with Vermicelli Noodles

Bun Cha is one of the signature dishes of Ha Noi. The dish combines three elements: a bowl of grilled pork meatballs served in a broth of fish sauce, a plate of rice noodles, and a combination of various fresh greens such as perilla leaves, lettuce, coriander, and morning glory.

Visitors can find Bun Cha in any area of Vietnam, however, the local Ha Noi version is held in high regard. This dish has gone viral since the visit of former US President Barack Obama in 2016 with the late famous chef Anthony Bourdain.

Photo: Vinpearl

Beef in Vinegar Hot Pot (Bò nhúng dấm)

Bò nhúng dấm - A tasty dish for sweet and sour lovers (Photo: Vinpearl)

The dish consists of a vinegar-flavoured broth that may also include coconut milk or coconut water, lemongrass, onions, or other additions, while typical accompaniments include thinly sliced raw beef and an assortment of fresh vegetables and herbs such as bean sprouts, pineapple, lettuce, cucumbers, mint, basil, and perilla leaves.

Besides its main ingredient, which is beef, visitors can try out other types of meats such as squids or prawns. There is always a plate of vermicelli and rice paper sheets to wrap and dip in nuoc mam to enjoy the yum.

Bò nhúng dấm can be served in both restaurants and along the street with plastic tables and chairs, indulging into the sweet and sour taste of the hotpot while admiring the surroundings of Vietnam.

Bò Kho a.k.a Vietnamese Beef Stew

The dish carries the signature of southern Vietnam, which can be consumed on its own or accompanied by a baguette, any kind of rice vermicelli or rice on the side.

A pot of Bò Kho consists of diced beef, carrots, lemongrass, cinnamon, chilli, pepper, garlic, and shallots, all of them simmered in a spicy and aromatic broth. The taste will vary depending on people’s spicy tolerance. It is traditionally consumed for breakfast, garnished with chopped green onions, coriander, and onions.

Hu tieu Bo kho (Vietnamese Beef Stew with tapioca vermicelli) (Photo: TITC)

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa:  best rated,  Bo kho,  Bo nhung dam,  meat, Bun Cha, Vietnam

Tin liên quan

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

(TITC) – Ngày 12/5, tỉnh Sóc Trăng đã tổ chức lễ mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học với chủ đề “Hòa hợp với thiên nhiên và phát triển bền vững” nhằm nâng cao nhận thức cộng đồng và lan tỏa thông điệp bảo vệ môi

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

(TITC) – Ngày 14/5, tại thành phố Bắc Kạn, Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Bắc Kạn phối hợp với Trường Cán bộ quản lý văn hóa, thể thao và du lịch tổ chức lớp tập huấn chuyên đề về công tác bảo vệ môi trường trong

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Chuyện “mái ấm” của hải âu trên đảo Đá Lớn

Xem tiếp

Tin nổi bật

Sóc Trăng tổ chức mít tinh hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Bắc Kạn: Tập huấn bảo vệ môi trường trong lĩnh vực văn hóa, thể thao và du lịch

Khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo và chuyển đổi số: Chìa khóa phát triển đại dương bền vững

Chi cục Kiểm lâm Hải Dương: Hưởng ứng ngày quốc tế đa dạng sinh học năm 2025.

Bắc Kạn: Hướng dẫn tổ chức các hoạt động hưởng ứng Ngày Quốc tế Đa dạng sinh học năm 2025

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Enchanting journey to Binh Chau Beach
Kiên Giang: Bảo tồn động vật hoang dã ở Vườn quốc gia U Minh Thượng
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Bảo tồn đa dạng sinh học để phát triển bền vững
No posts found

Cơ quan chủ quản: CỤC DU LỊCH QUỐC GIA VIỆT NAM

Đơn vị thực hiện: TRUNG TÂM THÔNG TIN DU LỊCH

Địa chỉ: Số 33, ngõ 294/2 đường Kim Mã, quận Ba Đình, thành phố Hà Nội

Chịu trách nhiệm nội dung: Trung tâm Thông tin du lịch

Giấy phép số: 78/GP-TTĐT cấp ngày 29 tháng 5 năm 2020

Lượt truy cập:

79037110

DANH MỤC CHÍNH

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn
© TITC